Rahim ağzı kanseri erken teşhisle tedavi edilebilir bir hastalık

Rahim ağzı kanseri erken teşhisle tedavi edilebilir bir hastalık
Rahim ağzı kanseri, erken teşhisle başarılı bir şekilde tedavi edilebilen bir hastalıktır. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Faruk Buyru, bu konuda yaptığı açıklamada, kadınlarda rahim ağzı kanserinin tarama yöntemleri ile erken evrede teşhis edildiğinde etkili bir şekilde tedavi edilebileceğini söyledi.

Tarama yöntemlerinin ihmal edilmesi durumunda hastalığın ölümcül sonuçlara yol açabileceği belirtildi. Rahim ağzı kanserinin cinsel yolla bulaşan HPV virüsü ile ilişkilendirildiğini tarama yöntemleri ile erken evrede teşhis edildiğini söyleyen Faruk Buyru toplum genelinde uygulanabilir ve hastalığın çok erken evrelerinde tespit edilmesi durumunda tedavi sürecinin kolaylıkla başlatılabileceğini ifade etti.

Ayrıca, HPV aşısının önemine de değinen Buyru, aşının 9-45 yaş arası herkes için güvenli olduğunu ve yüksek riskli HPV tiplerine karşı etkili bir koruma sağladığını belirtti.

Buyru, HPV aşısının cinsel yolla bulaşan HPV virüslerine karşı koruma sağladığını vurgulayarak, aşının 9-14 yaş arasında 2 doz, 15 yaşından sonra 3 doz şeklinde uygulanabildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'nın ücretsiz aşı uygulamasını gündeme getirdiğini ve dünya genelinde birçok ülkede aşının kız ve erkek çocuklarına, hatta ileri yaşlarda ücretsiz olarak uygulandığını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar