Putin’in sağ kolu olarak biliniyor: Şoygu 12 gündür kayıp!

Putin’in sağ kolu olarak biliniyor: Şoygu 12 gündür kayıp!
Rus Liderin sağ kolu olan Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun uzun bir süredir ortalıkta görünmediği ortaya çıktı. Şoygu’dan ‘kalp sorunları’ nedeniyle 12 gündür haber alınamadığı belirtildi.

Ukrayna’nın, Rusya tarafından işgal edilmesinin üzerinden 1 ay geçti. Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağ kolu olarak görülen Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun nerede olduğu merak konusu.

12 gündür haber alınamayan Şoygu’nun ''kalp sorunları'' nedeniyle ortadan kaybolduğu belirtiliyor.

Savaşta beklediği başarıyı elde edemeyen Putin’in Şoygu’nun da ortadan kaybolmasıyla derin bir krize girdiğini belirten ülkedeki muhalif basın kuruluşları, Savunma Bakanı’nın eski görüntülerinin basına servis edildiğini aktardı.

Son dönemde sık sık Putin’in yakın çevresi arasında bir cadı avı başlattığı ve ABD ile İngiltere''nin askeri planlarının sızdırılmasının ardından yakın müttefiklere karşı temkinli olmaya başladığı vurgulanıyordu.

Şüphe uyandıranlar arasında, Ukrayna''da 10 binden fazla askerin ve toplu sivil ölümlerinin nedeni olduğuna inanılan operasyondan sorumlu olan Şoygu da olduğunun altı çiziliyordu.

KREMLİN’DEN AÇIKLAMA

Kremlin yönetimi ise yaptığı açıklamada, Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun Ukrayna sebebiyle aşırı yoğun olduğunu, medyaya ayıracak zamanının olmadığını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar