Putin’in evine el konuldu: Avrupa'da işler karışacak!

Putin’in evine el konuldu: Avrupa'da işler karışacak!
Rusya lideri Putin'in eski eşine ait Bask Bölgesi'nde bulunan bir villa ve Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov'un eski eşine ait Paris'teki bir daireye kara para aklama soruşturması kapsamında geçtiğimiz 2023 yılının Aralık ayında el konulduğu ortaya çıktı.

Rusya ile Ukrayna savaşının başlamasından 2 yıl sonra, Fransa'da Rus hikimetine karşı yürütülen yargı mücadelesi devam ediyor. Paris savcılığı tarafından Le Monde'a yaptığı açıklamada, adli makamlar iki mülke daha el konulmasına karar verdi. Bu mülkler bugüne kadar el konulan en lüks mülkler olmamakla beraberinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in doğrudan yakın çevresiyle bağlantılı olmaları nedeniyle ciddi önem taşıyor.

Bu mülklerden biri, 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın işgalinin başlamasından iki gün sonra "Putin'i s***", "Ukrayna'ya zafer!" ve "Putin mafyası" gibi Putin karşıtı sloganlarla grafitilen Bask bölgesindeki Anglet'te bulunan "Villa Souzanna"dır.

.webp

Basında yer alan bilgilere göre; 1983-2013 yılları arasında Rusya Devlet Başkanı'nın eşi olan Lyudmila Putina'nın mülkü olarak bilinen Dunes plajına 300 metre mesafedeki Art Deco tarzı villa resmi olarak Artur Ocheretny tarafından kontrol edilen bir emlak şirketine bağlı.

2015'tem beri kendisinden 20 yaş büyük Putin ile evli olan Ocheretny, Bask'taki mülkü 2013 yılında 5,4 milyon Avro karşılığında satın aldı ancak yenileme çalışmaları için 3,5 milyon Avro daha ödedi.

Organize Suç ve Yolsuzluk Raporlama Projesi (OCCRP) 2017 yılında yayımladığı bir araştırmada "Ocheretny'nin geçmişinde böylesine önemli bir gayrimenkule nasıl sahip olabildiğini açıklayan hiçbir şey yok" diye yazdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar