Putin, uçağı düşen Prigojin'in ailesine 'başsağlığı' diledi: "Büyük hataları vardı..."

Putin, uçağı düşen Prigojin'in ailesine 'başsağlığı' diledi: "Büyük hataları vardı..."
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Tver kentinde düşen özel uçağın içerisinde bulunan ve hayatını kaybeden Wagner Grubu lideri Yevgeniy Prigojin'in ailesine başsağlığı diledi.

Haziran ayında Wagner Grubu ve Rus hükümeti arasında yaşanan gerginlik sonrasında Prigojin'in talimatıyla ayaklanan Wagner birlikleri, yaklaşık 1 gün süren darbe teşebbüsü boyunca Rusya'nın birçok bölgesini ele geçirirken, Moskova'ya doğru ayaklanma yürüyüşü gerçekleştirmişti.

Taraflar arasında yaşanan görüşmelerin ardından Prigojin'in emriyle Wagner askerleri kışlalarına çekilirken, Putin ve Prigojin arasındaki ilişkinin nasıl sonlanacağı merak konusu olmuştu. Uzun bir süredir kendisinden haber alınamayan Prigojin'in, dün Rusya'nın Tver şehrinde düşen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği özel uçakta yer aldığı aktarıldı.

AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Rusya Devlet Ajansı'nın ölenler arasında gösterdiği Prigojin için dünya basınında Putin'in talimatıyla uçağın düşürüldüğü belirtilirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün ilk kez Prigojin'in ölümü hakkında açıklama yayınladı.

"ÇOK YETENEKLİ BİR ADAMDI AMA BÜYÜK HATALARI OLDU"

Prigojin'in ve ölen Wagner grubu üyelerinin ailelerine başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Vladimir Putin, Prigojin için "Son derece soğukkanlı. Prigojin ve onunla birlikte ölen Wagner komutanları hakkında ailelerine başsağlığı diliyorum. Prigojin'i 90'lardan beri tanıyorum. Çok yetenekli bir iş insanıydı ancak büyük hataları oldu. Uçağın düşme nedenini ise komisyon araştıracak. " ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar