Putin Türkiye’yi açık açık tehdit etti

Putin Türkiye’yi açık açık tehdit etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin değişen ekonomi politikaları ve Batı ülkeleri ile olan yakınlaşma sürecine ilişkin yaptığı konuşmada, Türkiye'yi tehdit etti.

Geçen yıl yapılan seçimlerin ardından göreve başlayan yeni ekonomi yönetimi, para politikalarında önemli değişikliklere gitti ve ekonominin başına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek getirildi.

Mehmet Şimşek'in ekonomi modelinde Türkiye'ye Batı ülkelerinden gelecek olan sıcak para girişleri öncelikli olarak ele alınırken, atılan adımların sonucunda uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin kredi notunda olumlu değişiklikler yapmış ve Türkiye’nin kredi risk puanında da dikkate değer düşüşler gözlenmişti.

mehmet-simsek-lynz-cover.jpg

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk ekonomisinde yaşanan değişimlere yönelik konuştu ve Türkiye’ye tehditlerde bulundu. Putin, St. Petersburg'da düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu’nda (SPIEF) gerçekleştirdiği basın toplantısında, Ukrayna’ya silah tedarik eden ülkelere tehditler savunurken, Türkiye’yi de ekonomi yoluyla tehdit etti.

775381-1008307806.jpg

'TÜRK EKONOMİSİNİN KAYBI OLUR'

Türkiye’deki değişen ekonomi modelinin farkında olduklarını belirten Putin, “Türkiye’nin ekonomi yönetimi son zamanlarda Batılı finans kuruluşlarından kredi, yatırım ve hibe almaya odaklanıyor. Bu muhtemelen kötü bir şey değil. Ama eğer bu Rusya ile ticari ve ekonomik ilişkilerin kısıtlanmasından kaynaklanıyorsa, o zaman Türk ekonomisinin kazancından çok kaybı olacaktır.” ifadesinde bulundu.

1037433184-0-0-1200-675-1920x0-80-0-0-b087b829f2aa3d58ab72a4812a486f48.jpg

Putin, Türkiye'ye yönelik sermaye girişinin bir koşulunun Rusya'ya yönelik yaptırımlara dahil olmak olduğunu belirtti ve Türkiye’nin Batı’ya yaklaşmak için bu yönde adımlar atması durumunda ekonomik olarak zarar göreceğini öne sürdü.

İlgili Haberler