Putin, Prigojin'in ölümünden sonra ilk konuşmasını gülerek yaptı: Tüm dünyaya mesaj verdi

Putin, Prigojin'in ölümünden sonra ilk konuşmasını gülerek yaptı: Tüm dünyaya mesaj verdi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner grubu lideri Yevgeniy Prigojin'in de içinde yer aldığı özel jetin düşürülmesinin ardından Rusya'nın Kursk şehrinde Kursk Muharebesi'nin 80. yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen törende konuşmak üzere kürsüye çıktı. Rus liderin güler yüzü ise dikkatlerden kaçmadı.

Rus devlet haber ajansı, TASS'ın bildirdiğine göre, Moskova'dan St Petersburg'a gitmekte olan Embraer uçağında yedi yolcu ve üç mürettebat bulunuyordu.

Uçağın Moskova'nın kuzeyindeki Tver bölgesinde düştüğü duyuruldu.

Uçakta bulunduğu öne sürülen Prigojin, Haziran ayında başarısızlıkla sonuçlanan isyanından bu yana ilk video konuşmasını iki gün önce paylaşmıştı.

Moskova'ya yürüyüşünün ardından Belarus'a gönderilen paralı asker şefi, kamuflaj giymiş ve elinde bir tüfekle konuşurken çekilmiş görüntülerini yayınladı.

Videoda Afrika'da olduğu görülen Prigojin, Rusya'nın kıtayı "özgürleştirmesinden" de bahsediyordu.

PUTİN KAMERALARIN KARŞISINA GÜLEREK GEÇTİ

Uçağın düşüş haberinin dünya basınına servis edilmesinden dakikalar sonra Rusya'nın Kursk şehrinde kameraların karşısına geçen Vladimir Putin'in gülen yüzü dikkatlerden kaçmadı.

Putin, konuya yönelik herhangi bir açıklama yapmazken, Çok sayıda Rusya merkezli haber kaynağı, düşen uçakta Prigojin'in yer aldığını ve Wagner liderinin hayatını kaybettiğini doğruladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar