Putin'den gözdağı geldi: Dünyada eşi benzeri yok!

Putin'den gözdağı geldi: Dünyada eşi benzeri yok!
Ukrayna'ya başlattığı işgal harekatı ile tüm dünyanın tepkisini çeken Putin'den yeni bir hamle daha geldi. Ülkedeki savunma sanayisine büyük önem veren Rus lider, ''Dünyada eşi benzeri yok'' diyerek tarif ettiği Sarmat füzelerini dün ilk defa test etti. Rusya'nın bu hamlesine Pentagon'dan ilk yorum ise 'Sürpriz değildi' demek oldu.

PUTIN'DEN KORKUTAN HAMLE: METEORLAR GİBİ YAĞACAK

Rusya ile Ukrayna arasındaki sıcak çatışma devam ederken, Rusya''dan dünyaya bir gözdağı daha geldi. Uzun süredir takip edilen Sarmat füzelerinde sona gelen Rusya, ilk denemesini dün gerçekleştirdi. Ukrayna ile yaşanan savaş ve ABD ile gerilen ilişkilerin ortasında yapılan bu deneme ise Rusya''dan dünyaya yeni bir gözdağı olarak yorumlandı.

Rusya’ya ait 1988 yılında geliştirilen Voyevoda balistik füzesinin yerini alacağı belirtilen Sarmat''ın, kuzey ve güney kutup hedeflerini aşabildiği ve 11 ile 18 bin kilometre menzili olduğu tahmin ediliyor. Putin daha önce bu füze için "gökten yağan meteorlar gibi olacak" ifadelerini kullanmıştı. Ruslar, 24 nükleer savaş başlığı taşıyabilen tek bir Sarmat füzesini engellemek için 500 uçaksavar füzesi gerektiğini öne sürüyor.

PENTAGON''DAN İLK AÇIKLAMA

Rusya''nın kıtalararası balistik füze denemesine ilişkin açıklamada bulunan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, denemeyi, ABD veya müttefikleri için bir tehdit olarak görmediklerini söyledi. Kirby, "Rusya, Yeni START antlaşması yükümlülükleri kapsamında, kıtalararası balistik füze denemesi yapmayı planladığını, ABD''ye gerektiği gibi bildirdi. Bu tür denemeler rutindir. Ve bu, bir sürpriz değildi" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar