Pulmoner kapağındaki darlık ilk defa gerçekleştirilen yöntemle giderildi

Pulmoner kapağındaki darlık ilk defa gerçekleştirilen yöntemle giderildi
Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir hastanın pulmoner kapağındaki darlık, kapalı yöntemle gerçekleştirilen anjiyografi eşliğinde balon müdahalesi ile tedavi edildi.

Hastanın pulmoner kapağındaki darlık, kapalı yöntemle gerçekleştirilen anjiyografi eşliğinde balon müdahalesi ile tedavi edildi. Bu operasyon, Karabük'te ilk defa uygulanan bir yöntem olarak kayıtlara geçti.

S.A. (36) adlı hasta, pulmoner kapağındaki darlık nedeniyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Hastanın muayenesini gerçekleştiren ekip, Prof. Dr. Derya Tok, Prof. Dr. Yeşim Akın, Dr. Öğr. Üyesi İnci Tuğçe Çöllüoğlu, Kalp Damar Cerrahi Klinik Hocası Doç. Dr. Erdem Çetin ve anestezi bölümü doktorları, bir araya gelerek kapalı yöntemle gerçekleştirilen anjiyografi eşliğinde balon müdahalesiyle hastanın tedavisini başarıyla gerçekleştirdi.

Bu operasyon, Karabük'te ilk defa uygulanan bir tedavi yöntemi olarak dikkat çekiyor. Kapalı yöntemle gerçekleştirilen anjiyografi eşliğinde balon müdahalesi, pulmoner kapağındaki darlığın başarılı bir şekilde giderilmesini sağladı.

Ayrıca, N.K. (46) ve N.O. (54) isimli iki hastanın beyin damarlarında tıkanma sonucunda oluşan nöronal hasara neden olan kalpteki delik, anjiyografi ve transözefagiyal ekokardiyografi eşliğinde kapatıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar