Kahraman Proteo'nun adı Kocaeli'de yaşayacak!

Kahraman Proteo'nun adı Kocaeli'de yaşayacak!
Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından yardıma gelen Meksika arama kurtarma ekibinde yer alan ve görev sırasında hayatını kaybeden köpek Proeto’nun ismi Kocaeli’de yaşatılacak.

Enkazda canlıların yerinin tespit edilmesinde görev alan ve hayatını kaybeden Meksika arama kurtarma ekibinin köpeği Proeto’nun ismi Kocaeli’de yaşatılacak. Proteo isimli köpeğin adı, Kocaeli''nin Başiskele Belediyesi tarafından sokak hayvanları için yaptırılan rehabilitasyon merkezine verildi.

Başiskele Belediyesi tarafından, Sepetlipınar Mahallesi''nde 6 bin 100 metrekare alan üzerinde sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi inşa edildi. Merkezde 164 metrekarelik alana idari bina ve 435 metrekarelik alanda ise barınak kuruldu. Belediye Başkanlığınca merkeze, 6 Şubat''ta Kahramanmaraş''ta meydana gelen iki depremde Meksika''dan gelen ekiple birlikte arama enkazlarda kurtarma faaliyetlerinde görev yaparken ölen ''Proteo'' isimli köpeğin adı verildi.

Yaşlılığa bağlı olarak öldüğü belirtilen Proteo, beraberindeki ekiple birlikte birçok vatandaşın enkazında kurtarılmasında önemli görev yapmıştı. DHA''nın haberine göre; merkezin tabelasında Proteo''nun fotoğrafı ile Türkçe ve İspanyolca yazılan tanıtım tabelası da asıldı. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar