Promosyon treni kalkmadan! Milyonları etkileyecek o maddeler...

Promosyon treni kalkmadan! Milyonları etkileyecek o maddeler...
Son zamanlarda bankaların emeklilerin maaşlarını kendilerine çekmek adına verdikleri promosyon tutarları adeta bir yarış halini aldı. Kısa süre içerisinde ardı ardına yapılan zamlarla birlikte 7500 lirayı bulan tutarlar pek çok emeklinin dikkatini çekiyor. İşte bankaların bu promosyon fırsatları bitmeden neler yapılabileceğine dair önemli maddeler...

PROMOSYON TRENİ KALKMADAN! MİLYONLARI ETKİLEYECEK O MADDELER

Emekliler maaşlarını taşımak adına en yüksek promosyonu veren bankaları tercih ederken kafalarında da konuyla ilgili pek çok soru işareti oluşabiliyor. İşte promosyon treni kalkmadan önce doğru atımlar atabilmek adına bilinmesi gerekenler:

Promosyon tutarını bankalar istediği gibi belirleyebiliyor mu?

Sosyal güvenlik kurumu ile protokol imzalayan bankalar promosyon ödemesi yapıyor. Bu protokolde en düşük promosyon tutarı belirleniyor. Bankalar bunun altında ödeme yapamıyor ama üstüne çıkabiliyor.

Ne kadar ödeme yapılıyor?

2020''de imzalanan protokolde taban promosyon tutarı 1500 liranın altındaki maaşlar için 500, 1500 -2000 lira arası maaşlar için 625, 2500 lira üstü için 750 lira olarak belirlenmişti. Ancak özel bankaların bu kampanyalarıyla tutarlar 7 bin 500 liraya kadar çıktı.

Promosyonda hangi şartlar var?

Bankadan promosyon almak için tek şart, ''3 yıl maaşımı sizden alacağım'' taahhüdü vermek. Kimi bankalar hiçbir ek koşul olmadan, kimileri de maaş taşıma ya da ek ürün kullanma koşullarıyla yüksek ödeme yapıyor. Bazı bankalar emekli yakınını getirenlere ek ödeme veriyor.

Kimler üçüncü promosyonu alacak?

Emeklilere promosyon imkanı ilk olark 2017''nin şubat mart döneminde hayata geçti. Bu tarihte ilk promosyonlarını alanlar 2020''de ikinci kez promosyon imkanı elde ederken üçüncü promosyonlarını da 2023''te alabilecek.

Emekli sandığından emekli olacaklar nasıl promosyon alabilir?

Emekli sandığından emekli oluyorsanız, çalıştığınız kuruma vereceğiniz emeklilik dilekçesinde maaaş ve ikramiye ödemeleri için banka tercihinizi belirtebilirsiniz. SSK veya Bağ-Kur''dan emekli oluyorsanız e-Devlet üzerinden veya SGK İL/ İlçe Müdürlükleri''ne emeklilik başvurusunda bulunurken dolduracağınız Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi''nde maaşınızın yatırılacağı banka tercihini belirtebilirsiniz. Maaş bağlanır bağlanmaz da taahhüt verip ödemenizi alabilirsiniz.

Maaş nasıl taşınıyor?

Sadece T.C. kimlik numarasını gösteren kimliğinizle birlikte size en yakın banka şubesine giderek ya da bankanın internet ve mobil şubesinden e-Devlet şifresiyle banka değişikliği yapılabilir. Bankalar maaşında promosyon blokesi bulunanların ise şubeye gelmesini istiyor.

Taahhüdü olan ancak kampanyalardan yararlanmak isteyenler için...

Banka promosyonu aldıktan sonra daha cazip bir fırsat çıkarsa, bunu değerlendirmeniz mümkün.  Bankanızdan tutarı artırmasını isteyebilir ya da başkasına geçebilirsiniz. Bankayı değiştirmenin herhangi bir cezası yok. Sadece aldığınız promosyon ödemesinden kalan süreye ait kısmı iade etmeniz gerekiyor.

Promosyonlarda iade tutarı nasıl hesaplanır?

Bankaya yapılacak iade tutarı, taahhüdün tamamlanmasına kalan süre üzerinden hesaplanır. Örneğin 1500 lira promosyon aldınız, 3 yıllık taahüdünüzün dolmasına 1 yıl süre kaldı. 1 yıllık sürenin promosyon tutarı olan 500 lirayı iade ederek bankanızı değiştirebilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar