Prof. Dr. Orhan Şen “Turuncu alarm verilsin” diyerek uyardı: İstanbul’un kaç günlük suyu kaldı

Prof. Dr. Orhan Şen “Turuncu alarm verilsin” diyerek uyardı: İstanbul’un kaç günlük suyu kaldı
Prof. Dr. Orhan Şen, “Su krizine doğru gidiliyor. Turuncu alarm verilmesi lazım” diyerek İstanbul’un kaç günlük suyunun kaldığını açıkladı.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

Türkiye son yılların en yüksek sıcaklıklarını yaşıyor, uzmanlar birer birer termometrelerin daha da yüksek sıcaklıkları göstereceğini belirterek uyarıyor.

Yüksek sıcaklıkların artması yağışların azalması barajlardaki doluluk oranını da olumsuz etkiliyor.

Kış aylarında yeterli yağış alamayan İstanbul barajlarında su için uyarı yapıldı.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen “İstanbul’un 68 günlük suyu var. Bu bir su krizine doğru gidiyor. Turuncu alarm verilmesi lazım” dedi.

Şen hesaplamalarının ardından şunları söyledi: Alibeyköy Barajı’nda doluluk oranı yüzde 20’nin altına düştü. Barajlarda her gün neredeyse yüzde 0.32 civarında düşüş meydana geliyor. Bu önemli bir şey. Ayda yüzde 10’luk düşüş görülüyor barajlarda. Yağış yok. Yağış uzun süredir yok. Dolayısıyla hep birikmiş sudan harcanıyor su.

pppp.jpg

“TURUNCU ALARM VERİLMELİDİR”

Sosyal medya hesabından bir uyarı yapan Şen, “İçme suyu barajlarında su kaybı devam ediyor Buharlaşma max. seviyede. Suyun 1/4 nü buharlaşma ile kaybediyoruz. Talep arttı Yağış yok. TURUNCU ALARM verilmelidir. Şimdiden gerekli önlemler alınmaz ise Kırmızı Alarma zamanımız kalmaz. Durum çok ciddi. Hala problem yok diyenler var.” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar