Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan Yalova depremi sonrası hayati uyarı: İstanbul depreminden etkilenecek illeri açıkladı

Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan Yalova depremi sonrası hayati uyarı: İstanbul depreminden etkilenecek illeri açıkladı
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, beklenen büyük İstanbul depremine ilişkin hayati bir uyarı yaparak İstanbul depreminden etkilenecek illeri açıkladı.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından gözler uzun süredir deprem sessizliği yaşayan İstanbul’a çevrildi. Deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan, olası İstanbul depreminden etkilenecek illeri açıkladı.

Marmara Denizi’nde Yalova açıklarında dün saat 18:29’da 3.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 7.7 kilometre derinliğindeki deprem, Yalova, Bursa, İstanbul, Kocaeli ve çevre illerde hissedildi.

Deprem sonrası bir uyarı yapan Ercan, şunları söyledi:

6 Ağustos 2023, 18.29’da Yalova yakınında denizde olan M3,6’lık depremcik, 1999 deprem kırığı üzerinde önemsiz bir gerginlik boşalmasıdır. Kuzey Marmara’da beklenen büyük deprem için bir uyarı değildir. Marmara M7’den büyük deprem üretebilecek düzeyde gergin değildir. Kuzey Marmara’da olacak bir deprem: İstanbul, Yalova, Kocaeli, Çınarcık, Gemlik, Mudanya, Bandırma, Erdek, Biga, Lapseki, Tekirdağ, Şarköy, Gelibolu, Trakya’nın Marmara kıyıları etki alanı içinde kalacaktır.

aswqwqwq.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar