POMEM 28. dönem KPSS şartı düştü mü?

POMEM 28. dönem KPSS şartı düştü mü?
Polis alımında KPSS puanı düştü mü? 28. dönem POMEM KPSS şartı düştü mü? İşte detaylar...

Polis Akademisi Başkanlığı yayımladığı bir duyuru ile 28. Dönem POMEM Polis Alımı başvuru duyurusunu yayımladı. Ön başvuru alınacağını ilan eden Polis Akademisi Başkanlığı genel bilgileri paylaştı. 

2022 POMEM POLİS ALIMI ÖNLİSANS LİSANS KPSS PUAN ŞARTI

Polis olmak isteyen adaylar için yayımlanan Polis Akademisi Başkanlığı duyurusunda önlisans ve lisans kontenjanları açıklandı. Yayımlanan duyuruya göre 28. Dönem POMEM kontenjanı 8.000 kişi oldu. 

Lisans mezunları arasından 6.400 POMEM adayı alınacak olup bu adayların 5120'si erkek 1280'i kadın adaydan oluşacak. POMEM polis alımları ile 1600 önlisans mezunu polis alımı olacak. Önlisans mezunları için ayrılan kontenjanlar 1.280 erkek ve 320 kadın olarak sınıflandırıldı. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Polis Akademisi başvurularını ilan etmezken bu konuda adayları bilgilendirdi. Kurum açıklamasında "Alıma ilişkin esaslar 27.12.2021 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden açıklanacaktır. 28. Dönem POMEM Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları 27.12.2021 tarihinde başlayacak olup Aday Belirleme Ön Başvuru Kılavuzu da aynı tarihte yayımlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." açıklamasında bulundu. 

KPSS DÜZENLEMESİ!  2022 POMEM PMYO KPSS ŞARTI DEĞİŞTİRİLDİ

Resmi Gazete'de POMEM ve PMYO polis alımı hakkında yer alan düzenleme başvuru işlemleri için oldu. İlgili düzenleme metninde adayların ön başvurularının elektronik olarak alınacağı bildirildi. 

İlgili hükme dair yönetmelik maddesinde "Adayların ön başvuruları, elektronik ortam üzerinden alınır. Eksik bilgi ve belgeyle veya posta yoluyla yapılan başvurular ile başvuru zamanı geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez." ifadeleri yer aldı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar