PKK/KCK'nın sözde Norveç sorumlusu İstanbul'da yakalandı

PKK/KCK'nın sözde Norveç sorumlusu İstanbul'da yakalandı
PKK/KCK’nın sözde Norveç kadın yapılanması sorumlularından Şirin Tokpınar, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün koordineli çalışması ile İstanbul’da yakalandı

MİT ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, PKK/KCK'nın sözde Norveç yapılanmasında etkin görev alan Şirin Tokpınar’ın Türkiye’ye giriş yaptığının tespit edilmesi akabinde hassas bir çalışma gerçekleştirerek, teröristin gözaltına alınmasını sağladı.

PKK/KCK’nın başta Norveç olmak üzere Avrupa’da düzenlediği eylem ve etkinliklere aktif katılım sağlayan Şirin Tokpınar'ın aynı zamanda terör örgütü adına para toplama ve aktarım faaliyetleri içerisinde de yer aldığı belirtildi.

pk.jpg

AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI

Yakalanan terörist ile ilgili yeni ayrıntılara ulaşıldı. PKK/KCK’nın Norveç Kadın Yapılanması sorumlusu, örgüt adına topladığı ve Almanya'ya gönderdiği maddi yardımları Irak’ın kuzeyindeki PKK/KCK mensuplarına aktardığı, her yıl Türkiye'ye “akraba“ ziyaretlerinin yanı sıra örgüte müzahir ailelerle görüşerek, devletin halka yaptığı sözde zulmü araştırmak ve rapor haline getirip Norveç'e götürmek amacıyla geldiği anlaşıldı.

PKK mensubu kadın teröristin, 12 Ekim’de Şırnak-İstanbul ve yine aynı tarihin akşamındaki İstanbul-Göteborg uçuşlarına rezervasyon kaydı olduğu belirlendi. MİT ve emniyet ekiplerince yapılan operasyonla gözaltına alınan 54 yaşındaki kadın terörist, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgusunun ardından 16 Ekim’de mahkemeye çıkarıldı. Örgüt üyesinin çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar