Pizza hamuru tarifi

Pizza hamuru tarifi
Dışarda severek yediğimiz  pizzaları artık evde yapmakta mümkün... Pizza hamuru tarifi

Hafif kabarmış bir hamuru ve bol bol malzemesiyle pizzaların en güzellerinden biridir ev usulü pizza. Yapımı hiç zor olmayan bu harika tarifi mutlaka denemelisiniz...

Pizza tarifi için malzemeler

Hamuru için:

5 su bardağı un

1,5 - 2su bardağı ılık su

1paketkuru maya

1çay kaşığı toz şeker

1/2çay kaşığı tuz

4yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için:

2su bardağı domates sos

2yemek kaşığı zeytinyağı

1çay kaşığı kekik

1çay kaşığı fesleğen

Üzeri İçin:

1su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1çay bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri

120gr.sucuk

4yemek kaşığı konserve mısır

100gramzeytin(dilimlenmiş, yeşil veya siyah)

1-2adetbiber

1 diş sarımsak


Ev Usulü Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir kabın içerisine kuru mayayı dökün ve üzerine ılık su ve şekeri ekleyerek güzelce karıştırın.

Daha sonra mayalı karışıma, unu, zeytinyağını ve tuzu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Unu azar azar ekleyin. Hamur kıvama gelince elinizle yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayan, yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin.

Hamur istediğiniz yumuşaklığa ulaşınca, kabın üzerini bir streç film ile kaplayıp en az 30 dakika hamurunuzu dinlendirin.

Dinlenen hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp, katlayarak havasını çıkarın. Hamuru toparlayıp, 2 ya da 3 parçaya ayırın. İnce hamurlu ve orta boy pizza yapmak istiyorsanız hamurunuzu 3’e bölün. Daha büyük ve kalın hamurlu 2 pizza yapmak istiyorsanız, ikiye bölebilirsiniz.

Kestiğiniz parçayı beze haline getirip un serptiğiniz tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açın. Dilediğiniz inceliğe ulaştığınızda pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine alın. Pişirme kağıdının üzerine biraz mısır unu serptikten sonra açtığınız pizza hamurunu kağıdın üzerine yerleştirin. 

Bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.

10 dakika sonra hafif pişen hamuru fırından çıkarıp, hazırladığınız domates sosundan üzerine sürün. Pizza sosunu, domates sosuna, fesleğen, kekik, sarımsak ve zeytinyağı ekleyerek hazırlayabilirsiniz.

Pizza sosunun üzerine bolca rendelenmiş kaşar ya da mozzarella peyniri yerleştirdikten sonra üzerine dileğiniz malzemeleri ekleyin.

Malzemeleri yerleştirdikten sonra en üste tekrar rendelenmiş kaşar ekleyip tekrar fırına koyun ve 20 dakika daha pişirin. Peynirler güzelce eriyip tüm malzemeler piştiğinde pizzanızı fırından çıkarabilirsiniz. Pizza kesiciyle dilimleyip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar