Piyasa Kahini İslam Memiş son programında gram altının göreceği rakamı açıkladı

Piyasa Kahini İslam Memiş son programında gram altının göreceği rakamı açıkladı
Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, altında yükseliş trendi devam ederken, gram altında beklediği seviyeyi açıkladı.

Altın için yaptığı nokta atışı tahminler ile adından söz ettiren ünlü ekonomist İslam Memiş, son Youtube videosunda gram altın, dolar ve gümüşü değerlendirdi.

İslam Memiş'in son analizi şu şekilde:

"Bu hafta piyasaları nasıl geride bırakıyoruz? Borsada, altın ve gümüş fiyatlarında, dövizde son durum nedir?

Dolar kuru 26.13 lira. 26 altında kalamıyor. Oradan tekrar alımlar geliyor. Mesai bittikten sonra 26 altına sarkan ancak mesai saatleri başlayınca tekrar 26.10 ve üzerine yükselen bir kur var karşımızda. Yabancı yatırımcıların olduğunu, 26 üzerinde de satış yaptıklarını görüyoruz. Biz uyurken yabancı yatırımcılar giriş yapıyorlar. Piyasa açılında 26 üzerinden satıyorlar güzel de para kazanıyorlar. Al sat karı elde ediyorlar. Mesai saatinden sonra dövizdeki düşüşleri tekrar alım satım farkından dolayı kar eden yabancı yatırımcılara karşı da bir vergilendirme getirilmesi gerekiyor.

"EURO'NUN KAZANDIRMA İHTİMALİ DAHA FAZLA" DEDİ

Euro TL'deki yükselişler çok dikkat çekiciydi. Yılın ikinci yarısıyla alakalı euro'nun daha fazla kazandırma ihtimali olduğunu, 1.15'e kadar euro dolar paritesinde yükselişin devam edeceğini söylemiştim. Özellikle 1.10 altındaki rakamlar, 1.08 gibi rakamlar orta ve uzun vadeli yatırımcılar için euro'nun ne kadar avantajlı olduğunu bize göstermiş oldu.

Euro TL kuru 29.30 lirada. Dolara kıyasla daha fazla getirisi oldu. Birincilik yine gram altında, ikincilik euro'da, üçüncülük gümüşte, dördüncülük dolarda."

Altın fiyatları ile ilgili yeni tahminlerde bulunan İslam Memiş, öncelikle ons altın yorumu yaptı, ardından gram altın beklentisi ve son olarak ons gümüş ile gram gümüş tahminlerini aktardı:

"Ons altın 1956 seviyesinde. 1960 direncine dikkat edilmesi gerektiğini sık sık ifade ediyorum. Bu beklentimiz gerçekleşti. 1963'e kadar yükseldi, kar satışları yaşandı. Dolar endeksi yükselişinden dolayı 1928 seviyesine kadar bir geri çekilme mümkün olabilir ancak ons altındaki bu geri çekilde son bir geri çekilme olacaktır. Tekrar 2150 dolara kadar yükselen bir ons altın görebiliriz. 1960 dolar altındaki sarkmalarda elinde dolar olan yatırımcı da yakından takip etmeli.

Gram altın TL fiyatı ekranlarda 1640 lirada. Bu hafta boyunca 20-25 liralık farklılık oluştuğunu, bu makas aralığını ifade ettim. Serbest piyasalarda gram altın 1659 lirada. 20 liralık makas aralığını göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Dolar kurunu takip etmeniz gerekiyor. Dolar nereye gram altın oraya. Yıl içinde 1800 lirayı hedef alan bir gram altın göreceğiz. Yılın ilk yarısında dolar kurundan destek gören gram altın, yılın ikinci yarısında ons altından destek görecektir. Yukarıda alanlarımız var, çıkış yapmak isteyen sabırlı olmalı.

Peki, "Elimde TL var, gram altın alayım mı?", başka alternatifler var, borsa var. Parite üzerinden altın alabiliriz elimizde dolar varsa. TL ile almayıp dolar üzerinden maliyet yapılabilir. Ancak bunlar için düşüşlerin yaşanması lazım.

GÜMÜŞE DİKKAT!

Gümüş onsu 24.73. Pozitif görünüm devam ediyor. 24-26-28, ikişer dolarlık yukarı yönlü hareketi ifade etmiştim gümüş onsunda. Tekrar kar satışı var. Gümüş onsunda 23.80 seviyesi, güçlü bir destek seviyesi. Kalıcı olacağını ben tahmin etmiyorum. Elinde dolar bulunan da 24 seviyesinin altındaki rakamları yakından takip etmeli.

Gram gümüş de 20.75. Bir anda yıldızı parlar gümüşün, aradaki makasları bir anda kapatır. 20 lira beklentimiz karşılandı. Şimdi gram gümüşte 22 ve 24 seviyeleri var. Dolar TL kuru ve ons ile gram gümüş de yükseliş trendine devam edecektir. Kısa vadede 20 lira altına sarkabilir. Temmuz ayı ilk haftasında, 1 Ocak'taki 10 bin liram ne oldu diye örnek vermiştim. Gram altın, euro, dolar ve gümüş vardı. Bu haftaki yükselişle birlikte gümüş onun üzerine çıktı. Euro'nun üzerine çıkacak bir gümüş de göreceğiz. Yılın son ayında gram altın ve gümüşün yarışacağını da göreceğiz." (Haber Global)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar