Petrolde yön yukarı doğru

Petrolde yön yukarı doğru
Petrol, piyasanın dengelerine ilişkin daha fazla bilgi sunabilecek raporların öncesinde, bu yılın en yüksek seviyesine yakın işlem görerek yükseldi.

ZÜLEYHA ÖNCÜ-GÜNBOYU

ABD ham petrolü, teknik göstergelerin önceki kazanımlarının abartılmış olabileceğini göstermesiyle Pazartesi günü yüzde 0,3 oranında düşüş yaşadıktan sonra varil başına 88 dolara yükseldi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve ABD Enerji Bilgi İdaresi Salı günü ilerleyen saatlerde aylık piyasa raporlarını yayınlayacak, Uluslararası Enerji Ajansı ise Çarşamba günü yayınlayacak.

Haziran ayından bu yana ham petrolde yükselişe yol açan temeller güçlü kalmayı sürdürüyor. OPEC+'ın güçleri Rusya ve Suudi Arabistan arzı kısıtlamaya devam ederken, en büyük ithalatçı Çin'deki talebin görünümü iyileşiyor ve ABD'nin sancılı bir resesyona girme olasılığı azalıyor.

ABD doları da Pazartesi günü yaklaşık iki ayın en büyük düşüşünü gerçekleştirerek, bu para biriminde fiyatlanan emtiaları çoğu alıcı için daha cazip hale getirdi.

Singapur'daki Vanda Insights'ın kurucusu Vandana Hari, "Yukarı doğru momentum şimdilik tükendi. Ham petrolün bir yön seçmek için yeni ipuçlarına ihtiyacı var. Brent için 90 dolar civarında bir tutma paterni görebiliriz” dedi.

Rusya'nın bu ay küresel ekonominin ağır yakıtı ihracatını sınırlamasının ardından dizel de yükselişe geçiyor. Bu, Avrupa vadeli işlemlerinin Ocak ayından bu yana ilk kez ton başına bin doları geçmesine yardımcı oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar