Pervin Buldan'dan ilginç TİP çıkışı: 'Onlara oy verirseniz AKP'ye yarar'

Pervin Buldan'dan ilginç TİP çıkışı: 'Onlara oy verirseniz AKP'ye yarar'
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Emek ve Özgürlük İttifakı'nın başımızın üstünde yeri var ancak Yeşil ve Sol Parti dışında atacağınız her oy AKP’nin işine yarar" dedi. Buldan'ın sözleri "TİP'e oy verirseniz AKP'ye yarar." olarak yorumlandı.

Selahattin Demirel / Günboyu

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), İstanbul Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nda Bahar Şenliği düzenledi. Etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Yeşil ve Sol parti dışında atacağınız her oy AKP’nin işine yarar bu böyle bilinsin, böyle algılansın. İttifak içerisinde başka partilere verilen oylar İttifak''a yazılmaz. Her partinin kendi hanesine yazılır." ifadelerini kullandı. 

''BAŞKA ADRESİMİZ YOK''

“Bazı kafa karışıklıklarını yaratanlar var” diyen Buldan, “İttifaklar adına seçimlere giriyoruz. Bizim de bir ittifakımız var. Emek ve Özgürlük İttifakı. Başımız gözümüz üstünde yeri var. Ancak Yeşil ve Sol parti dışında atacağınız her oy AKP’nin işine yarar bu böyle bilinsin, böyle algılansın.

İttifak içerisinde başka partilere verilen oylar İttifak''a yazılmaz. Her partinin kendi hanesine yazılır. Başka partiler size bir farkımız yok. Bize de verirsiniz kazanırız diyenlere sakın aldanmayın. Güvenmeyin. Tek adresiniz var. Yeşil Sol’dur. Başka adresimiz yok.” dedi.

"TİP''E OY VERMEYİN" YORUMU

Buldan''ın çıkışı Emek ve Özgürlük İttifakı''nı oluşturan "Türkiye İşçi Partisi (TİP)''ne oy vermeyin" şeklinde yorumlanırken TİP''lilerin Buldan''ın ifadelerine ne diyeceği merak konusu oldu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar