Pentagon'dan İsrail-Filistin açıklaması

Pentagon'dan İsrail-Filistin açıklaması
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İsrail'in Gazze'nin Refah kentine olası bir kara saldırısı planına ilişkin endişelerini sürdürdüğünü ve iki taraf arasındaki görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ryder, basında yer alan İsrail'in Refah'a olası bir kara saldırısı öncesi sivilleri tahliye etme planını tamamladığı yönündeki haberlere ilişkin soruya cevap vererek, ABD'nin İsrail ile Refah konusunda görüşmelerine devam ettiğini ve planların içeriği hakkında hala endişelerinin olduğunu ifade etti. Ryder, sivil güvenliği ve insani yardımların nasıl ele alınacağı konusundaki endişeleri tartışmaya devam edeceklerini belirtti.

Henüz detaylı, uygulanabilir ve güvenilir bir planın paylaşılmadığını vurgulayan Ryder, bu aşamada herhangi bir büyük kara operasyonunun başladığına dair bir işaret olmadığını dile getirdi.

Ryder, ABD'nin İsrail'e silah yardımında herhangi bir sınırlama yapma konusuna ilişkin soruya ise, Gazze'de sivillerin güvenliği ve insani yardımların ulaştırılması konusunu her görüşmede dile getirdiklerini ve bunu sürdüreceklerini belirtti.

Ayrıca, Ryder basın toplantısında, 22 Nisan'da başlayan ve 26 Nisan'a kadar devam edecek olan Zambia'daki askeri zirveye de değindi. Zirvenin, ABD ve Zambia'nın yanı sıra Afrika ve Avrupa'dan 40 kara kuvvetleri askeri şefini bir araya getirdiğini ve işbirliğine dayalı çözümleri tartışmak ve geliştirmek için çaba harcandığını aktardı. Ryder, zirvenin sonunda ABD ile Zambia arasında yeni bir ortaklık anlaşması imzalanacağını paylaştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar