Pentagon: İran'ın saldırısında en az 6 balistik füze ve 81 İHA ABD tarafından düşürüldü

Pentagon: İran'ın saldırısında en az 6 balistik füze ve 81 İHA ABD tarafından düşürüldü
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın 13 Nisan'da İsrail'e düzenlediği hava saldırısında kullanılan füze ve insansız hava araçlarının (İHA) bir kısmını etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.

Pentagon sözcüsü Patrick Ryder, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, İran, Irak, Suriye ve Yemen'den İsrail'e yönelik gerçekleştirilen saldırılarda 110 orta menzilli balistik füze, 30 kara seyir füzesi ve 150'den fazla İHA kullanıldığını belirtti.

Ryder, ABD'nin CENTCOM'a göre, bu saldırılardan 81 İHA'nın ve en az 6 balistik füzenin ABD tarafından etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Gerilimi artırmak istemediklerini ancak İsrail'i ve ABD personelini savunmak için gerekli önlemleri almaya devam edeceklerini belirten Ryder, İsrail'in olası karşılığına dair sorulara ise yorum yapmadı ve İsrail'in bu konudaki niyetini kendilerine sormalarının daha uygun olduğunu ifade etti.

İran'ın saldırısında başarısız olan İHA'ların oranı hakkındaki bir soruya Ryder, detaylı istihbarat bilgilerine girmeyeceğini ancak İsrail'e yönelik hava tehdidinin büyük ölçüde ortadan kaldırıldığını iddia etti.

Ryder ayrıca, İran'ın saldırıları öncesinde ABD'ye herhangi bir uyarıda bulunmadığını belirtti.

Ukrayna'daki durum hakkında konuşan Ryder, Rus güçlerinin ilerlemesine dikkat çekerek, ABD'nin Ukrayna'nın hava savunma ihtiyacını karşılaması gerektiğini vurguladı. Ryder, ABD Kongresi'nin ek bütçeyi kabul etmesinin önemli olduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar