Pençe - Kilit Operasyonu'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı açıklandı

Pençe - Kilit Operasyonu'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı açıklandı
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde yürüttüğü Pençe- Kilit Harekâtı kapsamında, bugüne kadar 506 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Türk Ordusu''nun Irak''ın kuzeyinde yürüttüğü Pençe - Kilit Harekâtına ilişkin yeni bilgiler paylaşıldı.

17 Nisan 2022 tarihinde başlatılan Pençe- Kilit Harekâtı kapsamında yürütülen operasyonlar sürüyor. İHA, SİHA ve TİHA''ların desteği ile gerçekleştirilen operasyonların sınır güvenliğine önemli katkısı olduğu vurgulanıyor. Harekât kapsamında bugüne kadar 506 PKK''lı terörist, etkisiz hale getirildi.

Harekât kapsamındaki operasyonlarda, PKK terör örgütüne ait 462 sığınak, 113 mağara ve barınak tespit edilerek kullanılamaz hale getirildi. Ayrıca operasyonlarda; 2002 mayın ve el yapımı patlayıcı tespit edildi ve imha edildi. 1182 adet değişik çapta silah, 538 bin 413 adet çeşitli çap ve cinste mühimmat ile teröristlere ait çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Öte yandan bugüne kadar düzenlenen operasyonlarda İHA, SİHA ve TİHA''lar 14 bin 500 saat uçuş gerçekleştirdi. Harekât kapsamında planlanan hedeflere, alan kontrolünün muhafazasına yönelik tertiplenme ve yığınaklanma çalışmalarında beklenen seviyeye ulaşıldığı belirtildi. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar