Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Ped

İskoçya kadınlara bedava ped dağıtacakmış.

Öncelikle bu haber İskoç kadınlarına hayırlı uğurlu olsun.

Böyle bir ped dağıtımı bizde olsa ne olurdu, nasıl bir talep görürdü konulu bir rüya göreyim diye dua ettim kendimce ve duam kabul gördü.

Ahanda size gördüğüm rüyadaki detaylar.

Rüyanın tamamı güzideler güzidesi ülkemde geçmektedir.

"Benden geçti o işler ama apartumandaki komşularla yaptığım kabul gününde kısırın yanına birkaç tane de ped koyayım diyorum. Havam olur hem. Bana da versene evladım şuradan birkaç koli, sevindir şu teyzeni."

"Ben de ped istiyorum. Ağzımda dişsiz dolaşırım ama oramda pedsiz dolaşmam. Prensip meselesi."

"Ben de uzun süre pediatri kliniğinde çalıştım. Bölümüm de ped ile başlıyor. Bana daha çok ped vermelisiniz. Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz?"

"Allah seni kahretsin İskoçya. Ben zaten bu rahip Brunson olayında İskoçya devletinin parmağı olduğunu biliyordum. Çıktı foyaları ortaya. Rahip demek peder demek. Peder de ped ile başlıyor. Çözdüm şifreyi. Doğu Perinçek gibi şifre çözücüyüm şerrefsizim."

"Evladım, ben ped med istemiyorum, yaşım 85 oldu. Ama torunum pedagoji okumak istiyor. Ona mezun olana kadar ped verecek misiniz?"

"Ah be evladım, ben sana demedim mi annen olarak pedikürcü ol diye. Bak, ped ile başlayan mesleklerin çalışanlarına daha çok ped verilecek diye bir haber vardı internette. Eve stok yapar, sonra 3-4 katı parayla satardık."

"Evladım ben artık adet görmüyorum, kaldı ki önümü bile görmüyorum. Geçmişte adet gördüğüm günler hatırına nostalji amaçlı birkaç kutu da bana versen?"

"Hanımefendi, ben erkeğim. Ped benim işime yaramaz ama rahmetli anamın kimliğinin sahtesini çıkarsam, ona vermiş gibi bana verseniz olur mu? Satar, yolumuzu bulurduk; maksat halka hizmet."

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları