Pazarcılar yüksek fiyatların nedenini açıkladı

Pazarcılar yüksek fiyatların nedenini açıkladı
Vatandaş meyve-sebze fiyatlarındaki pahalılığın arkasındaki sebepleri araştırıyor. Üretici enflasyonu ve akaryakıta yapılan zamlarla birlikte metropol kentlerde kurulan pazarlarla nüfusu daha küçük ama tarım bölgesi olan halk pazarları arasında fiyat farkı gözlemleniyor.

PAZARCILAR YÜKSEK FİYATLARIN NEDENİNİ AÇIKLADI

Vatandaşlar ve pazarcılar yükselen fiyatlardan şikayetçi. Pazarcılar enflasyonun ve akaryakıt zammının etiketlere yansıdığını ve ürünlerin artık kiloyla değil, gramla satıldığını söylüyor. Vatandaş havaların ısınmasıyla birlikte fiyatların daha düşmesini bekliyor.
 
HAVALARIN ISINMASIYLA FİYATLARIN DÜŞMESİ BEKLENİYOR
 
Manisa Halk Pazarında domatesin kilosu 16 liradan patlıcanın kilosu 15 liradan, kabağın kilosu 10 liradan, salatalığın kilosu 8 lira olarak belirlenmiş durumda. Vatandaş yüksek fiyattan dolayı pazar arabasını dolduramamaktan şikayetçi. Pazarcılar ise ürünlerin artık eskisi gibi kiloyla değil yarım kilo veya 10-15 liralık olarak sattığını bildirdi. Hem vatandaş hem pazarcılar havaların ısınmasıyla beraber fiyatların düşmesi bekleniyor.
 
Manisa Halk Pazarında yemeklerin vazgeçilemez ikilisi patates ve soğan fiyatlarındaki yükseklik göze çarpıyor. Patatesin 3 kilosu 30 liradan, soğanın 2 kilosu 10 liradan satılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar