Patronlar Çalışma Bakanı'na resti çekti, asgari ücret için tarih verdi

Patronlar Çalışma Bakanı'na resti çekti, asgari ücret için tarih verdi
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücret için yaptığı açıklamada tarih vererek, öncesinde tamamlamak istiyoruz dedi.

Hükümetin seçim döneminde sözünü verdiği asgari ücrete ara zamda son açıklama Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol'dan geldi.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücret ara zam maratonu öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı ziyaret etti.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Akkol, "Mutabakat sağlamayı umuyoruz. Bayram öncesi asgari ücreti halletmeyi hedefliyoruz" dedi.

"TL KONUŞACAĞIZ" DEDİ

Akkol, "Bir önceki bakanımızın bir beyanatı oldu ama baştan sona dinlediğimizde ücretin dolara endekslenmemesi gerektiğini ifade ediyor. Temenni olarak belirli seviyelerden bahsediyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti'ndeyiz, başka para birimleriyle belirlenmiyor. Komisyon her şeyi dikkate alıyor. 100'den fazla parametre değerlendirilecek. İyi niyet var, onun altını çizmek istiyorum. Enflasyon düşüş trendinde, buna rağmen ara zam olması görüşündeyiz. Çalışanın da iş vereni de dikkate alacağız. TL konuşacağız her zamanki gibi" ifadelerini kullandı.

"İŞVEREN DESTEĞİ DEVAM ETMELİ" UYARISI

İşveren desteğine ilişkin konuşan Akkol, "İşveren desteğinin artırılarak devam etmesi talebimizi bakana ilettik. Devletin böyle bir desteği artırarak vermesi önemli" diye konuştu.

"VERGİ MUAFİYETİ DE DEVAM ETMELİ"

Ücretlerin asgari ücret kadar kısmından vergi alınmadığını belirten Akkol, bu uygulamanın da güncellenerek devam etmesini istediklerini kaydetti.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Öne Çıkanlar