Paşinyan'dan ABD basınına Putin'i kızdıracak sözler: "Ermenistan'da Rus üssüne gerek yok"

Paşinyan'dan ABD basınına Putin'i kızdıracak sözler: "Ermenistan'da Rus üssüne gerek yok"
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Wall Street Journal'a yaptığı röportajda Ermenistan'daki Rus askeri üslerinin gereksiz olduğunu ifade etti. Paşinyan'ın açıklamalarına Kremlin cephesinden yanıt gecikmedi.

1994 yılında Azerbaycan'a ait Karabağ topraklarını işgal eden Ermenistan, 2020 ve 2023 yıllarında yapılan Karabağ Savaşları ile Azerbaycan'a mağlup oldu ve işgal ettiği toprakları kaybetti.

Savaşın ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, vatandaşları tarafından sert ifadelerle eleştirilirken, süreç boyunca Rusya'dan destek alınmaması Ermenistan'da tartışma konusu haline geldi.

Bir süredir Rusya karşıtı açıklamalarda bulunan ve son olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tutuklanmasını içeren Roma Statüsü'ne imza atan Nikol Paşinyan, Rus karşıtı ifadelerinde el yükseltti ve Wall Street Journal'a yeni açıklamalarda bulundu.

"GÜVENLİK KAYGILARIMIZI SORGULAMAMIZA NEDEN OLDU"

Azerbaycan ile yaşanan savaşın Ermenistan'da güvenlik kaygılarının çeşitlendirilmesi açısından yeni tartışmalara neden olduğunu aktaran Paşinyan, Rusya'nın ülkelerindeki askeri varlıklarının kendilerine hiçbir fayda getirmediğini ifade etti.

2 garnizon ve 1 hava üssü olmak üzere toplamda 3 Rus üssünde 4 bin asker bulunduran Rusya hakkında konuşan Paşinyan, "Moskova kendisini uzun süredir petrol ve doğal gaz boru hatlarının kesiştiği bir bölge olan istikrarsız Güney Kafkasya'da Ermenistan'ın güvenliğinin garantörü olarak görüyor. Ancak bölgemizde bulunan askeri varlığın bize hiçbir faydası olmadı." ifadelerini kullandı.

KREMLİN'DEN YANIT GELDİ

Paşinyan'ın açıklamaları hakkında yöneltilen soruya yanıt veren Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rus yetkililerin henüz bu ifadelerden haberinin olmadığını söyledi.

Interfax haber ajansına konuşan Peskov, "Bu sözleri söyleyip söylemediğini, söylediyse nerede ve hangi bağlamda söylediğini henüz bilmiyoruz. Elimizde böyle bir bilgi yok." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar