Parkelerden bir Gigi Datome geçti

Parkelerden bir Gigi Datome geçti
İtalya ile dünya kupasında Slovenya ile karşılaşan Gigi Datome, basketbol kariyerini noktaladı.

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen ve Olimpia Milano'da kariyerini sürdüren Gigi Datome, basketbolu bırakacağını açıklamıştı.

Datome, resmi Instagram hesabından yaptığı duyuruda 2023 Dünya Basketbol Şampiyonası sonrası parkeden emekli olacağını dile getirmişti.

FIBA Dünya Kupası'nın 7'ncilik maçında İtalya ile Slovenya karşılaştı. Slovenya'nın 89-85 galip ayrılarak organizasyonu 7. sırada tamamladı.

İtalya formasını son kez giyen Gigi Datome, takımıyla dünya 8'incisi oldu.

JÜBİLE MAÇI

Gigi Datome'nin, 6 Ekim'de Ülker Arena'da Fenerbahçe Beko maçından sonra aktif basketbol kariyerini noktalayacağı öne sürülmüştü.

GIGI DATOME KİMDİR?

İtalyan forvet, basketbolculuk kariyerinde Avrupa’da Montepaschi Siena, Scafati Basket, Virtus Roma, Fenerbahçe ve Olimpia Milano formalarını terletti. 2015-2020 yılları arasında Fenerbahçe’de görev alan Datome, 2017 yılında Zeljko Obradovic yönetiminde kariyerindeki tek EuroLeague şampiyonluğu sevincini yaşamıştı.

Gigi Datome, Olimpia Milano formasıyla 2021/22 sezonunda Olympiacos’a karşı 12 sayı atarak EuroLeague tarihinde en çok sayı atan İtalyan oyuncu olarak adını tarihe geçirmişti.

Datome kariyerinde, 2017 EuroLeague şampiyonu, 3 kere Türkiye Ligi şampiyonu 3 kere Türkiye Kupası şampiyonu 3 kere İtalya Ligi şampiyonu ve 2 kere İtalya Kupası şampiyonu oldu.

Avrupa’da önemli izler bırakan oyuncu, NBA kariyerinde ise Detroit Pistons ve Boston Celtics takımlarında görev almıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar