Parfüm sıkmak orucu bozar mı? Kolonya orucu bozar mı?

Parfüm sıkmak orucu bozar mı? Kolonya orucu bozar mı?
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Müslümanların oruç ibadeti de başladı. Oruç tutan insanlar son zamanlarda birçok konuda araştırma yapıyor. Bu konulardan biri de parfüm sıkmanın orucu bozup bozmadığı oldu. Peki Parfüm sıkmak orucu bozar mı? Kolonya orucu bozar mı? Kolonya orucu bozar mı?

Parfüm sıkmak orucu bozar mı?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, oruç tutanların akıllarındaki sorulardan biri de parfüm kullanmanın orucu bozup bozmayacağıdır. Birçok insan internette parfüm, kolonya gibi kokuların orucu bozup bozmayacağını merak ediyor. Peki Parfüm sıkmak orucu bozar mı? Kolonya orucu bozar mı?

PARFÜM SIKMAK ORUCU BOZAR MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamalarına göre, orucu bozan unsurlar arasında yemek, içmek dışında kendi fiiliyle ağız dolusu kusmak ve hacamat yaptırmak gibi durumlar bulunuyor. Günlük hayatta kullanılan parfüm veya deodorant gibi koku veren maddeler orucu bozmuyor. Ancak ağıza kaçtığı durumlarda orucu bozuyorlar.

KOLONYA ORUCU BOZAR MI?

Kolonya kullanımı da parfümle benzer şekilde değerlendiriliyor. Kokan maddelerin orucu bozmayacağı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Bu doğrultuda da kolonya da orucu bozmamaktadır. Ancak parfümde olduğu gibi kolonyanın da ağıza kaçmaması gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar