Papa Francis İsrail'e çok sert tepki gösterdi: Bu bir terördür

Papa Francis İsrail'e çok sert tepki gösterdi: Bu bir terördür
Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, İsrail'in Gazze'de bulunan kiliselere ve Hristiyanlara yönelik saldırılarına değinerek, “Bazıları ‘Bu bir terör, bu bir savaş" dedi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Vatikan’da yaptığı pazar duasının ardından İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarından bahsetti. Papa, Gazze’de Hristiyanların sığındığı Kutsal Aile Katolik Kilisesi’ne düzenlenen saldırıda İsrail tarafından açılan keskin nişancı ateşi sonucunda bir anne ve kızın hayatını kaybettiğini ve 7 kişinin yaralandığını hatırlatarak, "Gazze'den çok vahim ve acı haberler almaya hala devam ediyorum. Siviller bombaların ve silahlı saldırıların hedefi oluyor. Bu, ailelerin, çocukların, hasta veya engelli insanların, rahibelerin bulunduğu Kutsal Aile Katolik Kilisesi’nin içinde oldu. Anne Nahida Halil Anton ve kızı Samar Kamal Anton tuvalete giderken silahlı kişilerce öldürüldü, diğerleri de yaralandı" ifadelerini kullandı.

aw100440-01.jpg

Rahibe Teresa'nın kurduğu tarikata bağlı bir rahibe manastırının İsrail tank saldırısı ile zarar gördüğünü de hatırlatan Papa, “Bazıları, ‘Bu bir terör, bu bir savaş’ diyor. Evet, bu bir savaş, bu bir terördür" ifadelerini kullandı.

İSRAİL’İN KİLİSELERE SALDIRILARI

Kudüs Latin Patrikhanesi tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusuna ait bir tankın Hayırsever Misyonerler Manastırı'na saldırdığını belirtilmiş, manastırda yangın çıktığı ifade edilmişti. Patrikhane, ilerleyen saatlerde ise İsrailli bir keskin nişancının Kutsal Aile Katolik Kilisesi’ne sığınan anne Nahida Halil Anton ve kızı Samar Kamal Anton’u vurup öldürdüğünü belirtmiş, anne ve kızın kilise binasından çıkıp Rahibeler Manastırı'na doğru yürüdükleri sırada saldırıya uğradığını ve birinin diğerini güvenli bir yere taşımaya çalıştığı sırada öldürüldüğünü belirtmişti. Patrikhane ayrıca, İsrailli keskin nişancının kilise yerleşkesinde diğerlerini korumaya çalışan 7 kişiyi ateş ederek yaraladığını bildirmişti.

NELER OLMUŞTU?

Papa, Gazze'deki saldırılardan bahsederken bir aydan kısa bir süre içinde ikinci kez "terör” kelimesini kullandı. Papa, en son 22 Kasım'da İsrailli esirlerin yakınları ve Gazze'de aileleri bulunan Filistinlilerle yaptığı görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, "Savaşlar bunu yapar. Ancak burada savaşların ötesine geçtik. Bu savaş değil, bu terör" demişti. Yahudi gruplar ise, Papa’ya kullandığı “terör” ifadesi nedeniyle tepki göstermişti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar