Papa Francis bir belgeselde seksin erdemlerini övdü

Papa Francis bir belgeselde seksin erdemlerini övdü
Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis bir belgeselde seksin erdemlerini överek, "Tanrı'nın insanoğluna verdiği güzel şeylerden biri" dedi.

86 yaşındaki Papa''nın söz konusu ifadeleri, geçen yıl Roma''da 10 gençle yaptığı bir toplantıyı konu alan Disney+ yapımı "The Pope Answers" adlı belgeselde yer aldı. Francis''e LGBT hakları, kürtaj, porno endüstrisi, seks, inanç ve Katolik Kilisesi''ndeki cinsel istismar da dahil olmak üzere çeşitli konularda sorular yöneltildi.

Bir soru üzerine, LGBT bireylerin Katolik Kilisesi tarafından hoş karşılanması gerektiğini tekrarlayarak, "Tüm insanlar Tanrı''nın çocuklarıdır, tüm insanlar. Tanrı kimseyi reddetmez, Tanrı bir babadır. Ve benim kimseyi Kilise''den kovmaya hakkım yok" dedi. Papa Francis, kürtaj konusunda ise rahiplerin hamileliğini sonlandıran kadınlara karşı "merhametli" olmaları gerektiğini ancak bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu söyledi. Papa''nın sözleri Vatikan''ın resmi gazetesi L''Osservatore Romano tarafından yayımlandı ve Papa''nın gençlerle yaptığı konuşma "açık ve samimi bir diyalog" olarak nitelendirildi. Öte yandan geçirdiği bronşit hastalığından tamamen kurtulmuş görünen Papa Francis, Aziz Petrus Bazilikası''nda ayin yönetti.

Papa ayrıca Paskalya ayinleri öncesinde yapılan geleneği de yerine getirerek, bir çocuk hapishanesindeki mahkûmların ayaklarını yıkadı. Fakat bu sefer mahkumlar arasında iki kadın ve bir Senegalli Müslüman da vardı. Papa Francis, geçen hafta solunum güçlüğü şikayetinin ardından bronşit tedavisi için dört gün hastanede kalmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar