Pakistan'sa seçim bürosuna yönelik bombalı saldırı: 25 ölü

Pakistan'sa seçim bürosuna yönelik bombalı saldırı: 25 ölü

Pakistan'da yarın gerçekleştirilecek genel seçimlere yönelik olarak önceden iki ayrı bombalı saldırı düzenlendi. Saldırılarda toplam 25 kişi hayatını kaybetti.

Belucistan eyaletindeki Pişin bölgesinde bulunan bir siyasi parti seçim ofisinin yakınında meydana gelen bombalı saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Killa Saifullah bölgesindeki Jamiat Ulema-e-Islam-Fazl (JUI-F) Partisi'nin seçim ofisi yakınında gerçekleşen başka bir saldırıda da 10 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan'da yarın yapılacak olan genel seçimlere doğru ilerlerken, ülkede seçim öncesi gerginlikler artıyor. Belucistan eyaletine bağlı Pişin bölgesinde, siyasi parti seçim ofisinin yakınlarında düzenlenen ilk bombalı saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti.

96.jpg

Saldırıda ayrıca 40 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, saldırıyı doğrularken, bölgeyi kordon altına aldı ve soruşturma başlattı. Pakistan Seçim Komisyonu (ECP), saldırıya ilişkin yetkililerden rapor istedi.

Diğer yandan, Belucistan eyaletine bağlı Killa Saifullah bölgesinde, Jamiat Ulema-e-Islam-Fazl (JUI-F) Partisi'nin seçim ofisi yakınlarında düzenlenen ikinci bombalı saldırıda en az 10 kişi hayatını kaybetti.

25.webp

Saldırıda 8 kişi de yaralandı ve hastaneye sevk edildi. Polis, bu saldırıya ilişkin de soruşturma başlattı.