Pakistan'ın yeni Başbakanı Şahbaz Şerif'ten 'Türkiye' açıklaması

Pakistan'ın yeni Başbakanı Şahbaz Şerif'ten 'Türkiye' açıklaması
Pakistan'da Meclis'te yapılan oylamada ülkenin 23. Başbakanı seçilen Şahbaz Şerif, ilk konuşmasını yaptı. Şerif, Meclis'te yaptığı konuşmada, İmran Han hükümetinin dış politikasını eleştirerek, Pakistan'ın stratejik partnerleri ve dostları tarafından terk edildiğini ve Keşmir meselesinde bu ülkelerin sessiz kaldığını savundu.
Çin''in Pakistan''ın iyi ve kötü gününde partneri olduğunu belirten Şerif, Pekin ile iyi ilişkilere sahip olmanın önemine işaret etti. Şerif, önceki hükümetin Çin ile Pakistan arasındaki dostluğu zayıflatma girişiminde bulunduğunu belirterek, kimsenin Çin-Pakistan dostluğunu kendilerinden koparamayacağını söyledi.
 
DİKKAT ÇEKEN TÜRKİYE VURGUSU...
 
Şerif, Suudi Arabistan, Türkiye, Avrupa Birliği ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve İran ile de iyi ilişkilere sahip olmanın önemine vurgu yaptı ve ABD ile ilişkilerin eşitlik temelinde güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.
 
"Türkiye ile Pakistan''ın ayrılmaz bağlara sahip olduğunu" ifade eden Şerif, Ankara''nın daima İslamabad''ın yanında durduğunu söyledi.
 
Şerif, Türkiye''nin Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın liderliğinde önemli derecede ilerlediğini savunarak, "Keşmir meselesinde Türkiye daima Pakistan’ın ve Keşmir halkının arkasında durdu. Türkiye her zaman Keşmirlilerin arkasındaydı" dedi.
 
"KOMPLO KANITI BULUNURSA GÖREVİ BIRAKIRIM"
 
İmran Han hükümetinin düşürülmesini ve başbakan seçilmesini ''Pakistan için büyük bir gün'' olarak nitelendiren Şerif, bir önceki hükümetin yasal yollardan gönderildiğini belirtti.
 
Şerif, İmran Han''ın bahsettiği tehdit mektubunun "yalan" olduğunu öne sürerek, meclis güvenlik komitesinde konuyla ilgili kamera önünde toplantı gerçekleştirmeyi planladığını kaydetti.
 
Milletin gerçekleri bilmesi gerektiğini aktaran Şerif, yabancı komploya dair bir kanıt bulunduğu takdirde görevini bırakacağını ifade etti.
 
Mecliste bugün gerçekleştirilen seçimde Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) lideri Şahbaz Şerif 174 oy almış ve ülkenin 23. Başbakanı seçilmişti. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar