Pakistan'ın tutuklu eski Başbakanı İmran Han, cezaevinden milletvekili adayı olacak!

Pakistan'ın tutuklu eski Başbakanı İmran Han, cezaevinden milletvekili adayı olacak!
Pakistan Meclisi'nde Gensoru önergesiyle başbakanlık görevinden alınan İmran Han, 8 Şubat 2024’teki genel seçimlerde cezaevinden milletvekili adayı olacak.

Pakistan Adalet Hareket Partisi (PTI) lideri Gohar Han, aylardır tutuklu olan eski başbakan İmran Han’ın 8 Şubat 2024’teki genel seçimlerde cezaevinden milletvekili adayı olacağını duyurdu.1-003.jpg

Ravalpindi düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Gohar Han, cezaevindeki İmran Han’ın İslamabad, Lahor ve Mianvali’den genel seçimlerde milletvekilliği için yarışacağını açıkladı.

2.webp

Eski başbakan Han'ın seçimlerde boy göstermesi için uzun bir hukuk mücadelesi vermesi gerektiğini dile getiren yetkililer, Han'ın teknik olarak parlemantoya girmeye uygun olduğunu da söyledi.

3.webp

Geçtiğimiz 2022 yılının Nisan ayında parlamanto'da yapılan gensoru ( Bir siyasi parti ve ya bir topluluğun, en az yirmi milletvekilinin imzasıyla verilen oylama) önergesiyle Han, görevinden alınmıştı.
Görevinden alındıktan sonra hakkında 150'den fazla dava açılan Han, yolsuzluktan terörizme ve halkı isyana teşvike kadar bir çok önemli suçlamayla karşı karşıya kaldı.

2-003.jpg

5 AĞUSTOS'TA TUTUKLANDI

İmran Han, yargılandığı yolsuzluk davasında mahkemenin hakkında verdiği tutuklama kararının ardından 5 Ağustos’ta polislerce yakalanmış ve cezaevine gönderilmişti.

3-001.jpg

Eski Başbakan Han hakkında yargılandığı yolsuzluk davası kapsamında verilen 3 yıl hapis cezası 29 Ağustos’ta ertelenerek Han’ın kefaletle serbest bırakılmasına hükmedilmişti ancak 30 Ağustos’ta hakim Abul Hasnat Zülkarneyn, savcılığın talebiyle “devlet sırlarını ifşa etmekle” suçlanan İmran Han’ın tutukluluk süresini uzatmıştı.

Avukat Gohar Han, 2 Aralık’ta PTI’nın yeni genel başkanı olmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar