Pakistan Afganistan'ı vurdu: Ölü ve yaralılar var

Pakistan Afganistan'ı vurdu: Ölü ve yaralılar var
Pakistan, Afganistan'da Pakistan Talibanı'na ait olduğu iddia edilen sığınakları bombaladı. Olayda çok sayıda can kaybı ve yaralı var.

Pakistan'ın Afganistan topraklarına düzenlediği iki hava saldırısında, 3'ü çocuk olmak üzere toplam 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Taliban yönetimi, saldırıları kınarken, Pakistan'ı kendi topraklarındaki sorunlardan dolayı Afganistan'ı suçlamamaya çağırdı.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 03.00 sıralarında Paktika ve Host vilayetlerindeki sivillere ait evlere düzenlenen saldırılarda 5 kadın ve 3 çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi. Afganistan yönetimi, saldırıyı sert bir dille kınarken, Mücahid, Afganistan'ın toprak bütünlüğünü korumak için her türlü girişime karşı çıkacaklarını vurguladı.

Mücahid, ayrıca Pakistan halkı ve hükümetinin bazı generallerinin yanlış politikalar sürdürmesi ve komşu ülke ilişkilerini bozması konusunda uyarılarda bulunarak, Pakistan'ı kendi sorunlarından Afganistan'ı suçlamamaya çağırdı. Taliban Sözcüsü, Pakistan'ın kontrol eksikliği ve iç sorunlarından dolayı Afganistan'ı hedef almasının haksız olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar