Öztürk Yılmaz genel başkan seçildi

Öztürk Yılmaz genel başkan seçildi
Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, kuruluş çalışmalarını yakın zamanda tamamladığı Yenilik Partisi'nde Genel Başkanlığa seçildi. 

2018 yılında CHP'den ihraç edilen Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, 20 Temmuz'da kurduğu Yenilik Partisi'nin, 9 Ağustos'ta yapılan Kurucular Kurulu ilk toplantısında oy birliğiyle Genel Başkan seçildi.

Yenilik Partisi'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Öztürk Yılmaz, Merkez Başkanlık Kurulu yönetim kadrosunun bu hafta içinde belirlenip kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

Yenilik Partisi’nin parti tüzüğüne her kademe için yüzde 50 kadın erkek eşitliği konulduğunu, ayrıca gençlerin en önde olacağını belirten Yılmaz, "Yenilik Partisi kadın ve gençlik devrimi yaparak ilk seçimde iktidar olacaktır." ifadelerini kullandı.

İl ve ilçe teşkilatlarını ocak ayı itibarıyla tamamlayıp seçime girme yeterliliği kazanacaklarını kaydeden Yılmaz, partisinin ülke çapında bir halk hareketine dönüşeceğini savundu.

Yılmaz, "Bu çerçevede kısa bir süre içerisinde eşimle birlikte Anadolu'nun en ücra köşesinden bu uyanış ve dirilişin fitilini ateşleyeceğiz. Ya başaracağız ya başaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR?

1970 yılında Ardahan'da doğan Öztürk Yılmaz, Ardahan Lisesi ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra 1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı'nda sırasıyla Balkanlar, AGİT, Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkasya Daireleri ile Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığında görev yaptı.

Öztürk Yılmaz Bişkek Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde müsteşar olarak görev yaptı. 2013 yılında Musul Başkonsolosu olan Öztürk Yılmaz 2015 yılında Tacikistan Büyükelçisi oldu. 

Öztürk Yılmaz, 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri ile 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri'nde CHP Ardahan Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 16-17 Ocak 2016 tarihine yapılan CHP Kurultayında PM üyeliğine seçildi. 3 yıla yakın Dışişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 

20 Kasım 2018 tarihinden itibaren Ardahan Bağımsız Milletvekili olarak görevine devam ediyor. 

Avrupa Birliği'nin (AB) kalkınma ve entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) Master yapan Öztürk evli ve üç kız babasıdır. Öztürk Yılmaz çok iyi seviyede İngilizce, Rusça ve Portekizce bilmektedir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar