Özgür Özel'e TBMM'de yumruklu saldırı!

Özgür Özel'e TBMM'de yumruklu saldırı!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nda MHP'li Olcay Kılavuz'un yumruklu saldırısına uğradı.

HABER MERKEZİ-GÜNBOYU

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AKP ve MHP'nin, muhalefete karşı tavırları fiziki saldırı boyutuna ulaştı. Cumhur ittifakının hedefindeki son isim CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel oldu.

Mecliste mahalle bekçileri kanunu görüşülürken, CHP'li vekiller Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesini protesto amacıyla yavaş oy kullanma eylemi yaptılar. MHP'lilerin Devlet Bahçeli'nin "uzun süre bekletildiği" gerekçesiyle CHP'ye karşı yoğun tepki gösterdiği görüldü. Daha sonra AKP'den muhalefetin söz hakkını engelleyen bir girişim geldi. AKP'nin bu tavrını eleştiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in konuşması ise MHP'liler tarafından engellenmeye çalışıldı.

Özel'e MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz tarafından tarafından yumruklu saldırı düzenlendi. 

DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Saldırıdan önce Twitter'dan paylaşım yapan Olcay Kılavuz, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i hedef alarak, "CHP’nin çarpık demokrasi anlayışı. CHP’liler,TBMM’nin çalışmasını engellemek için oy kullanmaya Grup Başkanvekilinin izni ile gidiyor, oy kabinleri her seferinde temizleniyor, oy kullanmak için kabinde 10 dakika bekleniyor. 3 saattir TBMM çalışması sabote ediliyor. Yazıklar olsun" ifadelerini kullandı. 

kilavuz.jpg

'YILMAYACAĞIZ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tucay Özkan ise saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "'T.B.M.M’nde konuşma hakkını kısıtlamaya direnen ve özgürlüğü savunan Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel’e arkadan saldıran vandallığa karşı asla taviz vermeyeceğiz. Meclis sorunlarımızı konuşacak. Çözüm arayacak. Çalışacak. Asla yılmayacağız" dedi. 

OTURUM KAPATILDI

TBMM Genel Kurulu'nun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise "Alınan karar gereğince Kanun Teklifleri İle Komisyonlardan Gelen Diğer İşleri sırasıyla görüşmek için 10 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 14.00’te toplanmak üzere; Birleşim saat 23.52’de kapandı" denildi.

'ARKADAŞLARIMIZ CEVABINI VERDİLER'

Kendisine yönelik yumruklu saldırı sonrası Halk TV canlı yayınına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel hafif bir darbe aldığını belirterek, "Olcay Kılavuz arkadan gelerek yumruk atmaya çalıştı. Arkadaşlarım engelledi. Hafif bir darbe aldım ama aldığım bilgi kadarıyla Olcay beyin yaralanması olmuş. Bu kalleşçe saldırıyı arkadaşlarımız bertaraf ettiler. Arkadaşlarımız cevabını verdiler" diye konuştu. 

İşte Özgür Özel'in anlatımıyla yaşananlar: 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar