Özgür Özel'den Yargıtay'a sert sözler: Alınan karar darbe girişimidir!

Özgür Özel'den Yargıtay'a sert sözler: Alınan karar darbe girişimidir!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlali kararını uygulamaması ve üyeler hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine çok sert açıklamalar yaptı.

Yargıtay'ın TİP'in tutuklu vekili Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından CHP'de olağanüstü bir toplantı yapıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, toplantının ardından partisinin TBMM'deki grubunda yaptığı açıklamada, "Bu düpedüz bir darbe girişimi" ifadesini kullandı.

aa-20231108-32749363-32749360-chp-genel-baskani-ozgur-ozel.jpg

"BU MHP-AKP KRİZİDİR"

Kararın TBMM'ye, anayasaya ve AYM'nin tüzel kişiliğine karşı bir darbe girişimi olduğunu vurgulayan Özel, "Bu kriz MHP-AKP krizidir. Kriz, AKP içindeki kliklerin krizidir. Bu Yargıtay eliyle Anayasayı kaldırma girişimidir. Halkı bu kalkışmayı bastırmaya davet ediyoruz. Sokaklarda direneceğiz, meydanlarda direneceğiz, bu hukuksuzluğa teslim olmayacağız" diye konuştu.

"TARİH SUSANLARI DA DİRENENLERİ DE YAZACAKTIR"

Özel, "Tüm hukukçuları, tüm akademisyenleri tepkilerini göstermeye davet ediyorum. Gün susma günü değildir. Tarih susanları da yazacaktır, direnenleri de yazacaktır. Tüm halkımızı bu darbe girişimine karşı direnmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

aa-20231108-32749363-32749361-chp-genel-baskani-ozgur-ozel.jpg

SİYASİ PARTİLERE "GİZLİ OTURUM" TALEBİ

Tüm siyasi partileri yargıdaki son gelişmeleri incelemek adına gizli oturum yapmaya davet edeceklerini kaydeden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Önerimiz kabul edilmezse CHP olarak TBMM’de adalet nöbeti tutacağız, STK'ları, diğer partileri ve halkı direnmeye davet ediyoruz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar