Özgür Özel'den Erdoğan ve Bahçeli'ye sert tepki: Bizim elimiz armut toplamaz

Özgür Özel'den Erdoğan ve Bahçeli'ye sert tepki: Bizim elimiz armut toplamaz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Meclis Genel Kurulu'nu terk eden Bahçeli ile şehit cenazesindeki protesto hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert cevap geldi.

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinin son gününde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oturumda Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi milletvekili konuşma yaparken Genel Kurul terk etmişti.

Gazetecilere açıklama yapan Bahçeli, CHP'yi de takip etmeyeceğini söyleyerek; "Arkadaşlarım da takip etmeyecek. Anayasa Mahkemesi'nin yapması gerekeni yapıyorum bugün." ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'YE CEVAP

Bahçeli'nin açıklamalarına Özgür Özel'den cevap geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Öncelikle Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar hukuki bir kararken yasamanın buna karışıyor olması anayasal düzenin ayaklar altına alınmasından başka bir şey değil." dedi.

"Sayın Bahçeli'nin canı sağ olsun" diyen Özgür Özel, "Sayın Bahçeli, kendisini muhalefet partisi olarak tanımlamıştır. Biz muhalefete muhalefet etmeme geleneğimizi MHP üzerinden sürdürelim. MHP'nin tavrıyla ilgili değerlendirmem bununla sınırlı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SERT CEVAP

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın pist açılışında Erdoğan'ın "İşte bir tanesi Manisa'da gitmiş, orada güya gövde gösterisi yapacak... Artık bu millet kimin kim olduğunu gayet iyi biliyor..." sözlerine yanıt veren Özel, "Bu kadar kalpsizlik olur mu? Şehit cenazesine gitmek ne zamandan beri gövde gösterisi olmuş..." ifadelerini kullandı.


Şehit ailesinin de protestoları kınadığını söyleyen Özel, şöyle devam etti:

"'Özgür Özel bizim de ailemizin evladı diyor.' Ben Manisa'nın evladıyım... Bizim elimiz armut toplamaz. Erdoğan’a aynı şekilde cevap mı verelim. Camilerin avluları siyasi protesto mekanlarına dönüşürse, bundan cumhurbaşkanı olarak hoşnut mu olacakmış... Tahmin ediyorum; Bahçeli, Erdoğan’ın bu açıklamasını duyduysa, onu da dinlemeye gitmez artık."

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar