Özgür Özel Filistin davasında Ecevit'le Deniz Gezmiş'i hatırlattı

Özgür Özel Filistin davasında Ecevit'le Deniz Gezmiş'i hatırlattı
CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, İstanbul'da katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada "Öyle bir mayıs ve böyle bir ekim hayal etmemiştik." sözleriyle seçim yenilgisini hatırlattı. Özel, Filistin sorunuyla ilgili de Bülent Ecevit ve Deniz Gezmiş örneğini verdi.

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, İstanbul'da düzenlenen Serçeşme Hünkar Hacı Bektaş Veli Festivali'ne katıldı.

Özel'in buradaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Filistin ve İsrail arasında yaşananlar her birimizin yüreğini dağlıyor. Eli kanlı bir terör örgütü olan Hamas'ın roket saldırıyla yeniden başlayan çatışmalar bu kez İsrail'in bu teröre devlet terörüyle cevap vermesiyle devam etti.

BÜLENT ECEVİT VE DENİZ GEZMİŞ ÜZERİNDEN FİLİSTİN YORUMU

İsrail Gazze'de, Filistin'de işgal ettiği topraklar üzerinde yaptığı mezalimle, küçücük çocukların kanının akmasıyla hepimizin kanını donduran o görüntülerle karşımızdadır. Biz tarihsel sahiplenişimizle Karaoğlan Bülent Ecevit'in Filistin davasını sahiplendiği gibi, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Filistin davasını sahiplendiği gibi, dinci terör örgütü Hamas'ın Filistin davasını mahkum etmeden, Hamas'ın varlığından duyduğumuz rahatsızlıkla Filistin'in haklı mücadelesini görmezden gelmeden burada doğru bir konumlanmaya ihtiyaç duyuyoruz.

Filistin'de olanların her iki taraftan hedef gözetilmeden atılan füzeleri, sivillere karşı işlenen insanlık suçunu gördükçe hala daha içimizde kor gibi yanan ve sönmeyecek o ateşle, Madımak'ın kurbanlarından, Serçeşme'nin dallarından biri olarak ömrünü Madımak'ta bırakmış canımız Aşık Nesimi Çimen'in dizelerini hatırlamak gerekiyor. Şu dünyanın dört bir yanında savaşları, zulmü, ölümü ve ölüm saçan savaş aygıtlarını gördükçe; 'Nesim der ki ey füze yapanlar, acımasız, zalim cana kıyanlar bırak ey yaşasın bütün insanlar. Barış güvercini uçsun bütün dünyada.'

"BU ÜLKENİN CANLARI VE CAN YOLDAŞLARI TEK ADAMA DA ONUN ZULMÜNE DE TESLİM OLMAYACAK"

Elbette mutsuzuz, elbette biz öyle bir mayıs ve böyle bir ekim hayal etmemiştik. Vallahi hiçbirimiz de bunu hak etmemiştik ama hepinizden isteğim şudur ki sakın ola omzunuzu düşürmeyin, sakın ola ümidinizi, mücadele azminizi kaybetmeyin. Zira bizim omzumuz düşerse birilerinin avuçlarının içini ovuşturma vakti gelir ama asla avuçlarını ovuşturmasınlar. Bu ülke, bu ülkenin sosyal demokratları, bu ülkenin çağdaş insanları, özgürlükçü, laik insanları, bu ülkenin canları ve onların can yoldaşları bir tek adama da onun zulmüne de teslim olmayacak ve inanın ki korktuğumuz olmayacak çünkü asla karanlık aydınlığı yenemez."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar