Özgür Demirtaş'tan vergi ve zam yağmuruna farklı yorum

Özgür Demirtaş'tan vergi ve zam yağmuruna farklı yorum
Vergi ve harçlara yapılan zamlar, hazırlanan ek bütçenin Meclis'e sunulması gibi gelişmeler ekonomide çalan alarm zillerini tekrar öne çıkarırken Prof. Dr. Özgür Demirtaş konuyla ilgili dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Selahattin Demirel / Günboyu

Türkiye'de enflasyonun yüksek seyrine, seçim sonrasında döviz kurunun tekrar ateşlenmesi de eklenince yine vatandaş zam yağmuruna tutuldu. En son yaşanan gelişme ise vergi ve harçlara getirilen zamlar oldu.

Ek MTV'den, yurt dışından getirilen telefon ve pasaport harcına, akaryakıtta ÖTV düzenlemesine varana kadar pek çok kalemde vatandaşın yükü artırıldı.

"REFORM DEĞİL, YANLIŞLARI HALKA YÜKLEMEK"

Vergi ve zam yüküne karşı vatandaşın bir bölümü tepki gösterirken iktidarı destekleyenlerin sessiz kalması dikkat çekti.

Ekonomiyle ilgili yaptığı kritik yorumlarla önemli tespitlerde bulunan Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise vergi yağmuruna farklı bir yorum getirdi.

Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ekonomide yapılan düzenlemelerin yapısal reform olmadığını, aksine iktidarın önceki yanlışlarının bedelini halka ödetmesi olarak değerlendirdi.

Demirtaş'ın konuyla ilgili paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Vergileri fahiş bir şekilde arttırarak Bütçe açığını kapamaya çalışmak Yapısal Reform DEĞİLDİR. Geçmişte yapılan yanlışları halka YÜKLEMEKTİR…"

zgy.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar