Özel ve Şık’ın Gezi konuşmasını veren kanalların başı dertte: Cezalar yola çıktı!

Özel ve Şık’ın Gezi konuşmasını veren kanalların başı dertte: Cezalar yola çıktı!
Taksim Gezi Parkı eylemlerini finanse ve organize etmekle suçlanan sanıkların yargılandığı davada, adliye önünde, Ahmet Şık Ve Özgür Özel’in yaptıkları açıklamaları yayınlayan kanallara ceza verileceği açıklandı.

BU KONUŞMALARI VEREN KANALLAR YANDI!

İlhan Taşçı, Twitter paylaşımında üst kurulda görüşülecek dosyaların yasa gereği 24 saat önce üyelere dağıtıldığını söyledi.

İzleme raporlarının Şık’ın açıklamalarıyla ilgili olduğunu söyleyen Taşçı, toplantıya saatler kala raporların RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in talimatıyla geri çekildiğini yazdı. Buna göre geri gönderilen raporlara Özel’in de ismi eklenerek ceza maddesi üst sınıra çekildi.

(Görsel: Diken)

Raporlarda kararları eleştirmenin ‘suçu, suç örgütlerini ve suçluyu övme’ sayıldığını söyleyen Taşçı, “Üst kurulun saat 15 olan toplantı saati de 17 olarak değiştirildi” dedi.

RTÜK üyesi, raporların toplantıdan 24 saat önce üyelere dağıtılmamasının yasaya aykırı olduğunu hatırlattı.

NE YAŞANMIŞTI?

Karara tepki gösteren Özel, Çağlayan Adliyesi önündeki konuşmasında şunları demişti: “Bu saray rejiminin korkak efendileri tir tir titreyecek. And olsun ki bu kumpası kuranlardan, beraat etmiş Gezi’yi yeni yargılama talimatı verenlerden hesap soracağız. And olsun ki Soma’nın da Gezi’nin de AK Parti’nin zulmettiği herkesin hesabını teker teker soracağız. Birisi masum insanları, çevreci insanları, aydın insanları mahkum etmeye çalıştı. Onların üzerine kapanan mahkeme kapıları, cezaevi kapıları onları mahkum edemez. Gezi özgürdür, Kavala özgürdür. Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan hesap verecektir. And olsun, and olsun, and olsun.”

Erdoğan’sa buna karşılık “Adı Özgür ama soyadı çok garip olan kişi için avukatlarımız davaları açacak. Cumhurbaşkanına hakaret yapılabilir mi yapılamaz mı? Demek ki ders almamış” demiş; ertesi gün Özel’e 250 bin TL’lik dava açılmıştı.

Ahmet Şık’sa şunları söylemişti: “Hepimizin bir yemin etmesi gerekiyor. O yemin çocuklarımızın geleceğine dair bir söz. Bugün karşı çıkmazsanız haysiyetinizden vaz geçmiş olacaksınız. İktidar zaten haysiyetsiz. Bunlar zaten suç örgütü. İtiraz etmeyen herkes bu kararın sorumlusudur. Hiçbir şeye sesini çıkarmayan kendine muhalif diyenler bunun sorumlusudur. İktidar yanlısı olmayanlar da aynaya baksın biz nasıl insanlarız ki arkadaşlarımızı bu mahkemeye teslim ettik diye kendilerine sorsun. Herkes elini taşın altına sokacak.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar