Özel: En düşük emekli maaşı asgari ücret olana kadar susmayacağız

Özel: En düşük emekli maaşı asgari ücret olana kadar susmayacağız
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, SKK ve Bağ-Kur emeklileri ile ilgili ek zam konusunda açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak olan ek zam konusunda açıklamalarda bulundu.

'EMEKLİ AYLIĞI ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNE ÇIKARILMALI'

Özel, bu zam önerisinin bir iyileştirme olarak sunulduğunu ifade ederek, en düşük emekli aylığının 10 bin lira olmasının yeterli olmadığını ve asgari ücret düzeyine çıkarılması gerektiğini savundu.

CHP tarafından yapılan açıklamada, Genel Başkan Özgür Özel'in konuyla ilgili video mesajının paylaşıldığı belirtildi. Özel, mesajında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaşanan hareketlilikle birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranının memur emeklilerine eşitlenmesinin gündemde olduğunu ifade etti.

Yüzde 7 civarında bir artış beklendiğini belirten Özel, bunun yine bir iyileştirme olarak sunulduğunu ancak asgari ücretin üzerinde bir emekli maaşı hedeflediklerini dile getirdi.

Özel, "En düşük emekli maaşı 10 bin lira olmasın, asgari ücret düzeyine çıksın, 17 bin lira olsun." diyerek, önerdikleri hedefin 10 bin lira olan emekli maaşına 450 lira zam yapılmasıyla sınırlı olmadığını, asıl hedeflerinin emekli maaşlarını en az 17 bin liraya çıkarmak olduğunu vurguladı. Önerdikleri zamın, emeklilerin yaşam standartlarına daha uygun bir düzeyde olması gerektiğini savundu ve "Göstermelik bir iyileştirme değil, gerçek bir iyileştirme yapılana kadar konuşmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar