Oyuncu Pakize Suda hayatını kaybetti!

Oyuncu Pakize Suda hayatını kaybetti!
Oyuncu, yazar ve şarkıcı Pakize Suda 70 yaşında hayatını kaybetti.

Sanat dünyasının acı günü! Oyuncu Pakize Suda hayatını kaybetti. Pakize Suda''nın yeğeni Dilara Elagözlü, oyuncunun vefatı sonrasında “Çok üzgünüz. Sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Cenaze bilgilerini daha sonra paylaşacağım" dedi.

Bir süredir demans hastalığı nedeniyle tedavi gören Pakize Suda, Fethiye Devlet Hastanesi''nde hayatını kaybetti.

 

PAKİZE SUDA KİMDİR?

23 Nisan 1952 İzmir doğumlu Pakize Suda, kariyeri boyunca birçok projeye imza attı. Daha 17 yaşında Ege güzeli seçilen Suda, program sunuculuğu yaptı, dizi ve film projelerinde yer aldı. Başarılı sanatçı bu projelerin yanı sıra yazarlık ve şarkıcılık da yaptı.

Lezzete Yolculuk programı ile çeşitli yörelerin yemek ve kültürlerini tanıttı. Her Şeyi Konuşalım programında magazin gündemi yorumladı.

BİRÇOK DİZİDE ROL ALDI

Erguvan Yılları, Pembe Patikler, Hayat Bilgisi, Davetsiz Misafir, Sevda Çiçeği dizilerinde rol aldı.

Dobra Dobra, Her Şeyi Konuşalım, Konuşa Konuşa, Lezzet Yolculuğu, Lezzete Yolculuk, Miş Muş Lütfen Bu Konuya Girmeyelim, Pakize Suda İle Gece Yarısı, Pakizeli Günler, Söylemezsem Olmaz, Türkiye Konuşuyor programlarının sunuculuğunu üstlendi.

 

“RAHATSIZLIĞI 6-7 SENEYE DAYANIYOR”

Pakize Suda’nın vasisi olarak atanan yeğeni Dilara Elagözlü, Suda’nın sağlık durumuna ilişkin daha önce şunları söylemişti: Teyzemin bu rahatsızlığı 6-7 seneye dayanıyor. Unutmalarla, eşyalarını kaybetmelerle başladı. Birlikte çalıştığı insanlar da bunu fark etti. Kendisi bu rahatsızlığını uzun süre kabul etmedi. Kendinde olduğu süre içinde, ''Siz kendinize bakın'' dedi. Anneannemin ve teyzemin arka arkaya rahmetli olmasıyla, yaşadığı duygusal şeylerde bu hastalığı tetikledi. Tiroid haplarını belli bir süre kullanmadı. Bana bir konuşmamızda ''Her şeyi unutarak ölmek istiyorum'' dedi. 18 yaşından beri kendi yaşamayı tercih etmiş, kedileriyle mutlu olan bir insan. Sinirli ve şüpheci yapısı hastalıkla daha da gelişti. Birkaç senedir sözlerine itibar edilemeyecek bir hale geldi. 3 sene önce etrafından bize şikayet geldi, evine gittim. Evi çok dağınıktı. Toparlamak istedim ama izin vermedi. Doktorları çağırmak istedik ama kabul etmedi. Elimizden geldiği sürece bakmaya çalışıyoruz. Henüz bu hastalığa bir çare yok. İlaçlar sadece semptomları yavaşlatıyor. Fiziksel sağlığı iyi ama beyin olarak bu şekilde...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar