Oyuncu bilgisayarlarında büyük düşüş!

Oyuncu bilgisayarlarında büyük düşüş!
Teknoloji sektöründe durgunluk yaşanıyor. PC ve oyuncu bilgisayarları satışlarındaki düşüş dikkat çekiyor.

Teknoloji dünyasında yaşanan durgunluk, bilgisayar pazarını da olumsuz etkiliyor.

Karar'ın haberine göre Uluslararası Veri Şirketi'nin (IDC) en son raporuna göre, 2023 yılı PC satışları, önceki yıllara kıyasla önemli bir düşüş yaşayarak %16,18 oranında azalarak 259 milyon adete geriledi. Bu düşüş, oyuncu bilgisayarları segmentinde de kendini gösterdi ve satışlar tarihin en düşük seviyelerine ulaştı.

Rapor, masaüstü ve dizüstü iş istasyonu sevkiyatlarında %8,8'lik bir azalma olduğunu ve bu durumun 2008'den bu yana en kötü ikinci performans olduğunu ortaya koyuyor. Bu veriler, 2023'ün genel PC endüstrisi için adeta bir kara yıl olduğunu ve sevkiyatların bir önceki yıla göre %14,8 azaldığını gösteriyor.

İlginç bir şekilde, oyun monitörleri satışlarında %20,3'lük bir artış yaşanırken, oyun bilgisayarları sevkiyatları %13,2 oranında azaldı. Premium monitörlerin sevkiyatı yaklaşık %13 artarken, performans monitörlerinde %4'lük bir düşüş yaşandı.

IDC'nin tahminlerine göre, 2024 yılında oyuncu sistemlerinde mütevazi bir yükseliş bekleniyor; ancak bu yükselişin oranı %1 civarında kalacak. Oyun monitörleri satışlarının ise %13,6 oranında artarak yükselişine devam etmesi öngörülüyor. Pazarın premium segmentinin güçlü kalmaya devam edeceği ve 2028 yılına kadar premium ekran kartı ve dizüstü sistemlerin ortalama satış fiyatının 1.101 doları bulması bekleniyor. Monitör fiyatlarının ise her yıl düşüş eğiliminde olacağı tahmin ediliyor.

Bu durum, teknoloji sektöründe yaşanan genel durgunluğun ve tüketici talebindeki değişikliklerin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Sektör uzmanları, bu eğilimlerin uzun vadeli etkilerini ve potansiyel toparlanma yollarını mercek altına alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar