Otomotiv devinden beklenmedik iflas: Günde 3000 araç üretiyordu

Otomotiv devinden beklenmedik iflas: Günde 3000 araç üretiyordu
Küresel ekonomik krizin etkileriyle birlikte birçok sektör zorlu bir süreçten geçerken, otomotiv endüstrisi de bu olumsuz etkilerden nasibini aldı. İşte detaylar...

Merhabahaber.com'un aktardığı habere göre; dünya genelinde birçok sektörün çıkmaza girdiği ekonomik zorluklar, otomotiv devlerini de vurdu. Salgın döneminde ticari dengelerin değişmesi, bazı fabrikaların üretim kapasitelerini düşürmesine ve zorlu koşulların başlamasına sebep oldu.

i1.jpg

Türkiye'de sokağa çıkma yasakları ve ekonomik belirsizliklerin yaşandığı bir dönemde, birçok işletme zorlu koşullara direnmeye çalıştı. Ancak, ekonomik şartlara ayak uyduramayanlar kapanma kararı aldı. Son aylarda Türkiye'de iflas eden işletme sayısında endişe verici bir artış gözlemleniyor.

i3.jpg

Son olarak dünya genelinde tanınan otomobil üreticisi VM Motors, iflas kararı aldığını duyurdu. 2015 yılında faaliyete geçen ve günde 3 bin otomobil üretme kapasitesine sahip olan fabrikanın, endüstri 4.0 sistemiyle modern bir üretim gerçekleştirdiği biliniyor.

i4.jpg

VM Motors'un iflasının, parça tedarik sürecinde yaşanan aksaklıklar ve finansman sorunlarından kaynaklandığı belirtiliyor. Şirket, iflas sonrasında yeniden yapılandırma sürecine girecek ve yeni bir yol haritası izleyerek sektördeki yerini korumaya çalışacak.

i2.jpg​​​​​​​

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar