Otomobillerde ÖTV indirimi olacak mı? En yetkili isim açıkladı

Otomobillerde ÖTV indirimi olacak mı? En yetkili isim açıkladı
Otomobil fiyatlarının fazlasıyla yükseldiğini biliyoruz. Peki bu yükseliş ÖTV indirimini de beraberinde getirecek mi? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...

Son dönemde otomobil fiyatlarında önemli artışlar gerçekleşti. Bu artışların önemli bir bölümünün temel sebebi kurlardaki artıştı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay dolar kuru bir dönem 18TL’ye kadar yükselmişti. Fakat bu yükseliş çok uzun sürmedi. Kurlarda önemli bir düşüş yaşanmış ve dolar 11 TL seviyelerine kadar gerilemişti.

Bu gerilemeye rağmen otomobil fiyatlarında beklenen düşüşler yaşanmadı. Öyle ki şu anda en düşük ÖTV diliminde yalnızca birkaç otomobil kaldı. Bu da ister istemez akıllara aynı soruyu getiriyor. Yeni bir ÖTV düzenlemesi ya da ÖTV indirimi gelecek mi? Hatırlanacağı üzere kısa süre önce ÖTV matrahlarında bir düzenleme yapılmış ve fiyatlar düşmüştü. Fakat bu düşüş kısa sürdü. Çünkü kurlardaki yükseliş fiyatların ateşini arttırınca, ÖTV diliminde alt seviyeye geçen otomobiller, tekrardan bir üst seviyeye çıkmıştı.

Bu şartlarda, en alt dilimde yer alan otomobillerin sayısını arttırmak için ÖTV indirimi ya da ÖTV düzenlemesi gelmesi zorunlu bir hal aldı.

Fakat şu anda böyle bir indirim çok da olası görünmüyor. Keza bu konuda en yetkili isim olan Maliye Bakanı Nebati de aynı düşünüyor. 

Bakan Nebati konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Araç satışlarında bir düşme yok, araç kuyrukları var. Talepleri karşılayamıyorlar, ÖTV'yi niye indirelim?”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar