Otomobil üretimini yavaşlatan krizin bitiş tarihi....

Otomobil üretimini yavaşlatan krizin bitiş tarihi....
ABD ve Çin, çip yapma yarışına hazırlanıyor. Kaliforniya merkezli Intel, Tayvanlı akıllı telefon çip tasarımcısı MediaTek için çip üretme anlaşmasına vardığını açıkladı.

OTOMOBİL ÜRETİMİNİ YAVAŞLATAN KRİZİN BİTİŞ TARİHİ...

Otomotivde dikkat çeken çip krizi, diğer sektörlerde de kendisini gösteriyor. Washington''da yeni yasa için hazırlıklar yürütülüyor. Çin''de ise 2024 yılına kadar kurulması hedeflenen çip fabrikası sayısı belli oldu.

Axios''un haberine göre, Çin''in odak noktasını büyük ölçüde daha eski çipler oluştururken Tayvan, ABD ve Güney Kore, en gelişmiş çip üretim süreçlerinde dünyaya öncülük ediyor. Çin 2024 yılına kadar 31 yeni çip fabrikası kurma planlarını değerlendiriyor.

2023''ÜN İKİNCİ YARISINA KADAR DEVAM EDECEK!

Hem Çin hem de ABD, pandemi kaynaklı dağıtım karmaşası, uluslararası gerilimler ve savaş durumunda daha fazla tedarik zinciri esnekliği ve denizaşırı kaynaklara daha az bağımlılık istiyor. Bazı tahminler, küresel çip krizinin 2023''ün ikinci yarısına kadar devam edeceğini söylüyor.

SENATÖRLERLE GÖRÜŞME DÜZENLENECEK...

Senato, bu hafta ABD''de yerli çip üretimini finanse etmekle ilgili oylamaya hazırlanıyor. IBM Başkan Yardımcısı Gary Cohn, gazetecilere yaptığı açıklamada, yasayı geçirmenin önemini vurgulamak üzere senatörlerle görüşmek için bu hafta şirketin 60''tan fazla yöneticisinin Washington DC''ye uçacağını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar