Otomobil sahibi olmak isteyenler dikkat! O markalardan flaş açıklama geldi!

Otomobil sahibi olmak isteyenler dikkat! O markalardan flaş açıklama geldi!
Araç sahibi olmak isteyenleri hayal kırıklığına uğratacak önemli bir açıklama yapıldı. Önemli otomobil markalarından gelen açıklamaya göre birçok marka üretimi durdurma kararı aldığını açıkladı.

Durdurma kararının sebebi olarak çip krizi ve elektrik kısıtlaması gösterildi. Geçtiğimiz aylarda da yaşanan çip krizi sebebiyle durdurulan üretimin tekrar durması endişe yarattı. Peki o markalar hangileri? İşte detaylar…

OTOMOBİL MARKALARI ÜRETİMİ DURDURDU!

Salgın süresince üretimin yavaşlamak durumunda kalması sebebiyle yaşanan çip krizi bitmek bilmiyor. Pandemi dönemi otomobil firmalarını da etkilemeye başladı. Resmi olarak yapılan açıklamaya göre çip krizi ve elektrik sıkıntısı sebebiyle otomobil üretimi durduruldu. Milyonlarca vatandaşın almak istediği Ford Otosan, Hyundai, Man gibi markalar üretimi durdurma kararı aldıklarını duyururken Bursa’da bulunan Oyak Renault’da 2 hafta üretime ara vereceğini açıkladı.

Çip krizi sebebiyle durdurulan otomobil üretiminin 3 günlük bilançosunun 1 Milyar dolar olabileceği iddia ediliyor. Çip krizi  ve elektrik kısıtlaması sebebiyle üretim 1 hafta duracak. Bursa’da bulnan Tofaş ‘da 1 hafta üretime ara verme kararı aldıklarını belirtti.  ABD’de bulunan çip üreticisi GlobalFoundries geçtiğimiz aylarda 2022 yılına çiplerin yetişeceğini belirtmişti. Ancak sekteye uğrayan çip eksikliği sebebiyle otomobil üretimlerine ara verilmesine karar verildi. Henüz ne zaman başlayıp ne zaman biteceği belirsiz olan ara için gözler otomobil firmalarından gelecek açıklamaya çevrildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar