Otobüste rahatsızlanan yolcuyu şoför hastaneye yetiştirdi

Otobüste rahatsızlanan yolcuyu şoför hastaneye yetiştirdi
Muğla'nın Menteşe ilçesinde bir şehir içi toplu taşıma otobüsünde yaşanan olayda, rahatsızlanan bir vatandaş, otobüs şoförü ve yolcuların yardımıyla hastaneye yetiştirildi.

Muğla Menteşe ilçesinde ilginç bir olay gerçekleşti. Kötekli-Yeniköy seferini yapan Mustafa Kemal Korkmaz yönetimindeki 48 AHY 303 plakalı Muğla Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma otobüsü, seyir halindeyken araçta bulunan bir vatandaşın rahatsızlandığını fark etti. Otobüs şoförü, hemen güzergahını değiştirerek rahatsızlanan vatandaşı Menteşe Devlet Hastanesi acil servisine yetiştirdi.

Halk otobüsü şoförü Mustafa Kemal Korkmaz yaşadığı olayı şu şekilde anlattı: "Ben Yeniköy-Kötekli hattında çalışırken durağa geldiğimizde vatandaşın bayıldığını gördüm. Hemen durarak kapıları açtım ve vatandaşın hava almasını sağladım. Yolcumuzun yanına gittiğimde ambulansı aramamı istedim, ancak yolcular 'Siz arayın' dedi. Bu sırada bir yolcumuz, 'Ambulans gecikebilir, buradan hastaneye yetiştirebilirseniz beraber gidelim' dedi. Bunun üzerine hemen güzergahı değiştirerek Menteşe Devlet Hastanesi Acil Servisine hastamızı götürdük ve oradaki personele teslim ettik. O anda vatandaşımızın durumunu görünce adeta elim ayağım boşaldı. Ancak yolcularımızla birlikte karar alıp hızla hareket ettik. Bu tür durumlarda her şoför arkadaşımızın yapacağı gibi, insani değerler ön planda olur."

Olayın ardından vatandaşın sağlık durumuyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmazken, otobüs şoförü ve yolcuların insani ve yardımsever tepkisi övgüyle karşılandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar