Osmanlı’nın mirası Londra’daki müzayede evinde görücüye çıktı

Osmanlı’nın mirası Londra’daki müzayede evinde görücüye çıktı
Londra merkezli Sothesb’y Müzayede Evi'nde Osmanlı Cihan Devleti'ne ait birçok ihtişamlı eser, açık artırmayla satışa çıkarıldı.

Sothesb’y Müzayede Evi'nde düzenlenen açık artırmada Osmanlı Cihan Devleti'ne ait birçok önemli eser satışa sunuldu. İddialara göre Türkiye'den kaçırılan ve İslam Dünyası ile Hindistan'ın Sanat Eserleri Müzayedesi'nde satışa sunulan eserler arasında önemli parçalar yer alıyor. Bu eserler arasında, Osmanlı hattatlarının ve tezhipçilerinin eserleri, Mushaf-ı Şerifler, el yazmaları, İznik çinileri, Osmanlı ipek seccadeleri ve çeşitli diğer eserler bulunuyor.

888.jpg

Sanat Danışmanı İbrahim Ethem Gören, bu satışların kamuoyunu endişelendirdiğini belirterek, "İngiltere'de Sothesb’y Müzayede Şirketi'nde Osmanlı Cihan Devleti'nin en ünlü sanatkarlarının eserleri satışa arz edildi. Bu durum kamuoyunun gönlünü hun ediyor. Şöyle ki; emperyalist devletler, özellikle Amerika ve İngiltere işgal ettikleri devletlerin önce hazinelerini, merkez bankalarını ardından da müzelerini yağmalıyor" dedi.

aw189414-01.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar