Osmaniye’de Cumhuriyet’in 100. yılında 2023 fidan dikildi

Osmaniye’de Cumhuriyet’in 100. yılında 2023 fidan dikildi
Osmaniye'de, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri çerçevesinde oluşturulan 100. Yıl Cumhuriyet Ormanında 2023 fidan toprakla buluşturuldu.

Osmaniye'de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde merkeze bağlı Kumarlı köyündeki ağaçlandırma sahasında program düzenlendi. Burada 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı'na ilk fidan Vali Erdinç Yılmaz tarafından dikildi. Etkinliğe katılan diğer protokol üyeleri, STK temsilcileri, Orman İşletme Müdürlüğü personelleri, vatandaşlar ve öğrenciler, defne, kızılçam, fıstık çamı ve keçiboynuzu gibi fidanları toprağa dikerek ilk can suyunu verdiler.

aw074387-06.jpg

Programın devamında konuşan Vali Erdinç Yılmaz, “Bugün Kumarlı köyümüzde milli ağaçlandırma seferberliği çerçevesinde, bütün Osmaniyeli hemşehrilerimiz, öğrencilerimiz, çocuklarımızla birlikte, yani 11 Kasımda her sene yaptığımız bu faaliyeti bu sene yine sürdürüyoruz. Binlerce fidanı Osmaniye'mizde toprakla buluşturuyoruz. Osmaniyemiz'in yeşilini, güzelliğini, doğasını arttıracak bu faaliyetin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

aw074387-04.jpg

Osmaniye’de il genelinde ise 6 lokasyonda 15 bin fidanın toprakla buluşturulacağı kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar